• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Çocuklarımızı Kurtaralım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. ERKAN YAVUZ- DOĞRUHABER

Uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul çağına kadar inmiş, okul önleri, kuytu sokak ve parklar, bu illeti satan çeteler tarafından parsellenerek bölüştürülüyor. Geçtiğimiz günlerde Cizre`de bir caminin tuvaletinde uyuşturucu alırken hayatını kaybeden gencin yürek yakan görüntüsü herkesin içini yaktı.  Henüz çocuk yaşta bu illete bulaştırılan gençliğimizi neslimizi kurtarmak artık sadece polisiye tedbirlerle sınırlı kalmamalı. Kamuoyu bu illet ile mücadelenin tüm alanlarda ve toplumsal destek ile süründürülmesi gerektiğini düşünüyor. Ülke çapında uyuşturucu ile mücadelede önemli projelere imza atan HÜDA PAR`ın Gençlik Kolları Başkanı İlyas Kaya, “Bu illet her geçen gün halkımızın çocuklarının fıtratını bozmakta; manevi değerlerden yoksun bırakmaktadır. Bu illet ile mücadele samimi bir şekilde yapılmadığı için bugün gençlerimiz bir bir ölmekte; kuytu köşelerde, tuvalet diplerinde can vermektedirler.” dedi.

SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ

“Uyuşturucu neslimizi ve geleceğimizi yok etmek için çıkarılmış bir ilettir.” diye konuşan Kaya, “Bu illet her geçen gün halkımızın çocuklarının fıtratını bozmakta; manevi değerlerden yoksun bırakmaktadır. Bu illet ile mücadele samimi bir şekilde yapılmadığı için bugün gençlerimiz bir bir ölmekte; kuytu köşelerde, tuvalet diplerinde can vermektedirler. Siyasi iktidar bir seferde milyonlarca insanı fişleme gücüne sahipken, binlerce uyuşturucu satıcısının önlemini alabilecek güçtedir. Bu gücünü yerinde, zamanında ve doğru kişilere uygulamadığı müddetçe başarılı olamaz. Uyuşturucu ile mücadele polisiye tedbirlerin yanında manevi tedbirlerin alınması gerekiyor. Siyasi iktidar, dindar nesil yetiştirme gibi bir projesi var ise; camilerimize gençlerimizi dolduracak projeler üretmesi gerekiyor. Bizler de; gençliğin camilerde buluşacağı, vakit geçirip manevi değerlerimize ve özümüze dönmesi için seferberlik ilan ediyoruz. Biz HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak tüm teşkilatlarımız ile Uyuşturucu ile Mücadele anlamında sürekli sahada olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kutu...

Eroin şırıngasıyla ölü bulundu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir genç, cami tuvaletinde kolunda uyuşturucu şırıngası ile ölü olarak bulundu. Olay, önceki akşam saatlerinde Alibey Mahallesi'ndeki Buğday Pazarı Camisi`nde meydana geldi. İddiaya göre, ikindi namazını kılmak için camiye gelenler, erkekler tuvaletinde bir kapının dakikalarca açılmamasından şüphelendi. Cami görevlileri ve namaza gelenler, kapıyı zorlayarak içeri girince 18 yaşındaki Yusuf Dündar'ı elinde uyuşturucu şırıngası ile yerde cansız bir şekilde buldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Dündar'ın öldüğünü tespit etti. Hırsızlık girişiminden dolayı cezaevinden yeni çıktığı belirtilen Dündar'ın ölüm haberini alan yakınları cami önünde sinir krizi geçirdi. Anne ve babasının Mersin'de olduğu öğrenilen Dündar'ın uyuşturucu kullandıktan sonra öldüğü tahmin ediliyor. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yapmış olduğu incelemenin ardından Dündar'ın cesedi otopsi için Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir