• DOLAR 32.341
  • EURO 35.211
  • ALTIN 2246.921
  • ...
"Bölücü örgütün güdümündeki belediyelerin Diyarbakır`a elle tutulacak hizmeti bulunmadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yenilenen 3 bin iş yerinin açılışı ile 1500 geleneksel Diyarbakır evinin temel atma törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.

Diyarbakır'da başka bir heyecan ve coşkunun olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriçi'nde yaşanan değişimle Diyarbakır'ın bundan sonraki süreçte çok daha farklı hâle geleceğini söyledi.

Şehirdeki imar ve ihya çalışmalarından dolayı hükûmete, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Maliye Bakanlığı'na ve TOKİ'ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Etle tırnak gibi olduğumuz Diyarbakır'da tabii sıkıntılar yaşandı, ama artık bu sıkıntıları aşıyoruz." dedi.

Şehirde yapılan restorasyon, ihya ve inşa faaliyetlerine işaret ederek bir dönem akşamın belli saatlerinden sonra dışarı çıkamayan Diyarbakırlıların, artık akşamları buralarda rahatlıkla dolaşabileceğini, alışveriş yapabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörün bitmesiyle yerli ve yabancı turistlerin de burayı ziyaret edeceğini, ekonominin çok çok hareketli bir hâle geleceğini ifade etti.

2015 yılında Türkiye'nin birkaç bölgesiyle birlikte Suriçi'nde de hatırlamak dahi istenmeyecek hadiselerin yaşandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü Suriçi'nde yaşayan vatandaşlarımızın mahremiyetini hiçe sayarcasına evlerine girdi, sokakları, çukurları kapattı. Güvenlik güçlerimize saldıran teröristler evlerin duvarlarını delerek oluşturdukları tünellerden kaçarken geride kalan sivil vatandaşlarımızı hedef yaptırmaya çalıştı." diye konuştu.

PKK'nin hedef aldığı Kurşunlu Camii'nin ve saat kulesinin onarılarak yeniden Diyarbakırlıların hizmetine sunulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristlerin aksine bizim polisimiz, askerimiz ne camiye kurşun sıkar, ne de masum insanları kalkan yapar. Suriçi'nde oynanan oyunu sadece devletimiz, güvenlik güçlerimiz değil, aynı zamanda milletimiz de gördü, en başta da Diyarbakır'da yaşayan kardeşlerimiz bu oyunu gördü." sözlerine yer verdi.

"Afrin düştüğü anda Afrin'de yaşayan tüm kardeşlerimiz de evlerine dönecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yaşayanların huzuruna musallat olanların karşılarında kendisini bulacağını vurguladı ve sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Bunun bedelini de ağır ödeyeceklerdir, zira bunlar benim ne Kürt kardeşimin, ne Türk, ne Arap, Zaza, hiçbir kardeşimin temsilcisi değil. Bunlar sahtekâr, bunlar cellat, bunlar 13-14-15 yaşındaki kızlarımızı dağlara kaçıranlar değil mi? Diyarbakır Belediyesinin önünde ağlayan anneler o kızlarımızın anneleri değil miydi? O annelerle ben dertleştim. Hâlâ şu dağlarda, Kandil'de, 14-15-13 yaşında kızlarımız var. Bunların ellerine silahları veriyorlar ve onları kendileri için, evet, taciz ediyorlar ve kullanıyorlar. Fakat bedelini ağır ödüyorlar, ödeyecekler. Afrin'dekiler nasıl ödüyor, bak 3 bin 569 teröristi bugün itibarıyla etkisiz hâle getirdik. Her an Afrin düşebilir, Afrin düştüğü anda Afrin'de yaşayan tüm kardeşlerimiz de evlerine dönecekler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyarbakır'da teröristlerden geriye sadece yıkılan evler, tahrip edilen camiler, dükkânlar ve yollar kaldı. Bölücü örgütün güdümündeki partilerin ve belediyelerin Diyarbakır'a elle tutulacak hiçbir hizmeti bulunmadı. Bunlar sadece yıkmayı bilir, bunlar sadece öldürmeyi bilir, bunlar sadece zulmetmeyi bilir. Peki, biz ne yaptık? Hemen kolları sıvadık, önce evleri yıkıldığı için açıkta kalan vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdik, yani yarayı önce pansuman ettik, ardından hemen ilgili bakanlarımızı buraya gönderdik, hızla bir inşa süreci başlattık ve bugün bu hâle geldik." şeklinde konuştu.

Suriçi'nin bugünkü hâlini görünce çok mutlu olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binbir yalanla, binbir hileyle milletimizi tahrik ederek yürütülen faaliyetleri kesintiye uğratmaya çalıştılar. Biz hiçbirine kulak asmadık, yolumuza devam ettik ve şimdi sizinle beraberiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından katılımcı bakanlar, milletvekilleri ve protokol üyeleriyle birlikte yapımını tamamlanan hizmetlerin açılışını gerçekleştirdi. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir