• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

FARKLI KAT PLANLARINDA 868 DAİRE

TOKİ Dergi`deki habere göre, İdare`nin İstanbul`daki en yoğun çalışma alanları arasında yer alan Kayaşehir`de projelendirilen konut alanı, 17 bloktan oluşuyor. Projede, daire planlaması ve uygulama kalitesiyle yüksek niteliklere sahip 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 planda 868 adet konutun yanı sıra, 2 adet ticari alan,600 araç kapasiteli kapalı otopark ve 314 araçlık açık otopark yer alıyor.

ESNEK VE ÇOK AMAÇLI KULLANIM

Sosyal yaşam ve komşuluk ilişkilerinin gelişimine katkı sağlayacak bir tasarım içinde planlanan projede, konutlar arasında yer verilen “komşuluk avluları” bulunuyor. Bu sayede konut sakinleri arasındaki dayanışmanın bir mahalle anlayışı içinde güçlenmesine katkı sağlamak hedefleniyor.

Çevre ilişkileri gözetilerek insanı odağa alan bir yaklaşımla projelendirilen çalışmada, her kesim ve yaştan kullanıcıya açık, engelli dostu bir yaşam merkezi kuruluyor. Tasarımlar, çeşitli fonksiyonları günün her saati yaşayan, esnek ve ç amaçlı kullanımlara olanak sağlıyor.

AKTİF VE PASİF YEŞİL ALANLAR

Yerleşim projelerinde, herkes için yeterli erişilebilir ve konforlu açık alan düzenlemeleriyle memnuniyeti ve yaşam kalitesini artırmayı gözeten TOKİ, bu anlayışı Kayaşehir projesine de yansıtıyor. Uygulamada, kon sakinlerinin boş zamanlarını değerlendir bileceği sosyalleşme imkânı sunan ve eğitici işlev üstlenen parklara da yer veriliye Alan genelindeki aktif ve pasif yeşil alan ile ortak kullanıma açık rekreasyon alanları sayesinde gerek peyzajla gerek insanlar etkileşim ortamı oluşturuluyor.

Kaynak, emlakkulisi