• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
"Halepçe katliamı insanlığın kanayan yarasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bursa'da düzenlenen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" programına katıldı.

Programda konuşan Yalçın, dünyada çok acı olduğunu, bu acı yükünü de daha fazla kadınların ve çocukların çektiğini kaydetti.

16 Mart 2003 tarihinde Gazze'de Filistinlilere ait evlerin yıkılmaması için buldozerin önüne geçen ve aracın paletleri altında hayatını kaybeden Rachel Corrie'nin ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Yalçın "Evleri yıkılan Filistinlilerin evlerini muhafaza etmek adına siyonist askerlerin karşılarında dimdik duran ve onurlu bir mücadele veren Rachel Corrie'nin vefatının 15'inci yıldönümü. Corrie, Müslüman değildi ama onurluca bir duruş göstererek, hayatını bu mücadele için verdi." dedi.

Bugün aynı zamanda Halepçe katliamının yıldönümü olduğunu kaydeden Yalçın, "Halepçe katliamı, insanlığın kanayan yarasıdır. 30'uncu yılını dolduran bu utanç gününü de unutmayacağız. İnsanlar, elma kokulu zehirli gazlarla öldürülmüştü... Bütün mazlumları, bütün mağdurları buradan bir kez daha selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Yetim projesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, "Eğer infak edebiliyorsak nasıl güzel şeylerin de ortaya çıkabileceğini görüyorsunuz. Bu proje, çok kıymetli bir adımdır. Dünyada imkan sahiplerinin milyonlarca himaye ettiği yetim olabilir. Ama bu, bir çocuğun harçlığından artırdığı parayı, yetim kardeşi için kumbarasına atması kadar değerli midir bilmiyorum. Çünkü onlar ellerinde olan servetinden bu miktarı veriyor. Ama bir çocuğun beslenme harçlığının yarısını keserek kumbarasına atması çok önemli ve güzel bir şeydir. Bu projede görev olan tüm idareci arkadaşlarımıza teker teker teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yalçın, yurt dışından gelen yabancı sendikacıların; bir sosyal sorumluluk projesi olarak takdir ettikleri "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun" projesinin aynı zamanda bir ahiret azığı olduğunun altını çizdi.

"Gözyaşının rengi dünyanın her yerinde aynıdır" diyen Yalçın, Bosna'dan Orta Asya'ya, Afrika'dan Kobani'ye, Filistin'den Telafer'e nerede sıcak bir bölge varsa orada olduklarını ve bölgeye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Farklı ülkelerde yaptıkları ziyaretlerden bahseden Yalçın, buralardaki imkansızlıklardan ve orada yaşayan çocukların birbirlerine karşı takındıkları fedakar tutumlardan etkilendiğini belirtti. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir