• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Siyer Sınavına katkı sunanlara teşekkür plaketi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şırnak İl Koordinatörü Kadri Özalp ve beraberindeki heyet, siyer sınavında katkı sunan kurumları ziyaret ederek teşekkür etti. Özalp, kurum amirlerine ayrıca birer Kuran-ı Kerim ve teşekkür plaketi takdim etti.

Cizre Kaymakamı, Cizre İlçe Millî Eğitim Müdürü, okul müdürleri, öğretmenler ve idarecileri ziyaret eden Özalp, görüşmeler sonrası yaptığı değerlendirmede, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl düzenlenen Umre ödüllü Siyer Sınavının bu yılda düzenlendiğini belirten Özalp, "Mewlid-i Nebi Siyer Sınavı bu yıl da 'O'nu oku O'nu yaşa' temasıyla düzenlendi. Geçen senelere nazaran sınava katılım oranında Şırnak genelinde yüzde 120 oranında bir artışı oldu. Siyer Sınavının yapılmasına katkı sunan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, Cizre Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Eğitim-Bir-Sen ve Memur Sen Şırnak bölge temsilcisi Abdullah Çatı, Eğitim-Bir-sen Cizre Şube temsilcisi İrfan Elgün, Okul müdürleri, öğretmen ve idarecilere teşekkür ediyorum." dedi.

"Buna vesile olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun''

Siyer sınavını düzenlemelerindeki en büyük gayelerinin Hazreti Peygamberi en güzel şekilde tanımak ve O'nun örnek kişiliğini, hayatını, insanlık için verdiği mücadelesini daha iyi tanımak olduğunu belirten Özalp, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu doğrultuda siyer sınavı için hazırlanan kitapları okuyan her kardeşimiz çocuk olsun yetişkin olsun Hazreti Peygamber'i (Aleyhi Selam) daha iyi tanıyacağı inancındayız. Hatta küçük bir öğrencimizin; 'Biz bundan önce sadece Hazreti Peygamberin 571 yılında doğduğunu, 632 yılında ise vefat ettiğini, annesinin ve babasının adını biliyorduk. Ama bu sınav sayesinde Hazreti Peygamberi daha iyi tanıma fırsatımız oldu.' demesi, bu sınavın kaybedeninin olmadığını ortaya koyuyor. Bu da bizim için bir gurur tablosudur. Buna vesile olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.'' ifadelerini kullandı (Ahmet Uçar - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir