• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Çobanlara Sertifika Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Balıkesir Halk Eğitimi Merkezi ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Sürü Yöneticiliği Semineri, 26-30 Mart 2012 tarihleri arasında devam etti. Seminerde çobanlara, üniversite öğretim üyeleri ve ziraat mühendisleri tarafından çeşitli konularda ders verildi. Doç. Dr. Şükrü Metin Pancarcı, Yrd. Doç. Dr.İsmail Aytekin, Dr. Mesut Yıldırır, Ziraat Yüksek Mühendisi Tamer Sezenler ve Ziraat Mühendisi Çağın Çallıoğlu çobanlara ders verdi.

Seminerin ardından düzenlenen törende çobanlara sertifikaları verildi. Otel Basri`de düzenlenen törene Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Binay, Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Seyrek, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Dr. Mesut Filizciler, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ve oda başkanları katıldı. Vali Yardımcısı Şahin, törende yaptığı konuşmada çobanlığın ata mesleği olduğunu söyledi. Anadolu`da hayvancılığın iyi olduğu dönemlerde Türkiye`nin de iyi olduğunu belirten Şahin, ürünün düştüğü dönemlerde de Türkiye`nin durumunun zayıfladığını ifade etti. Şahin, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Sancı, eğitim faaliyetlerine çok önem verildiğini, müdürlük olarak bu eğitim faaliyetlerini her zaman destekleyeceklerini kaydetti. Balıkesir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Canseven ise seminere 148 çobanın katıldığını belirterek, Balıkesir`in tarım ve hayvancılığın başşehri olarak kabul edilen bir il olduğunu vurguladı. Balıkesir`in tarım ve hayvancılık alanlarındaki potansiyeliyle Türkiye`yi doyuran illerin başında geldiğine değinen Canseven, "Sayın Valimiz, geçen hafta TRT `de katıldığı programda Türkiye`ye bunu çok güzel bir şekilde anlattı. Balıkesir Halk Eğitimi Merkezi olarak bizler de tarım ve hayvancılıkla ilgili kurs ve seminerlere ayrı bir önem veriyoruz. İlimizin önemli ürünerinden olan zeytin ve tavuk yetiştiriciliği ile ilgili kurs ve seminer programları da planlıyoruz." diye konuştu. Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Atbakan, Türkiyede hayvancılıkta lider olduklarını, bunu eğitim faaliyetleriyle desteklediklerini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir