• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Bitlis`in "mümtaz şahsiyetlerini" anlatan filmin galası yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in mümtaz şahsiyetlerin içinde barındıran, yönetmenliğini Sedat Yetki'nin yaptığı Zat-ı Mahfuz filminin galası Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapıldı.

Bir AVM'de gerçekleştirilen filmin galasına, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan Kaymakamı M. Ali Özkan, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ, BEÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Demirtaş ve davetliler katıldı.

"Bu filmle Bitlis'e olan vefa borcumu yerine getirmiş olurum"

Galanın açılışında basına açıklamalarda bulunan filmin yönetmeni Sedat Yetkin,  filimde Bitlis'te yetişmiş 5 büyük filozofun hayatını yansıttığını belirterek, "İdris-i Bitlis-i, Şems-i Bitlis-i, Muştakbaba, Şükr-i Bitlis-i ve Said-i Nursi'yi konu alıyor. Türkiye'nin üç üniversitesiyle çalıştık. Bitlis Eren Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Araştırma olarak da İstanbul Üniversitesiyle çalıştık. Yoğun bir çalışmanın ardında sizlerle birlikteyiz. Bu bizim için bir gururdur. Bir şevktir. İnşallah insanlarımızın yarlarına derman oluruz. Bu filimle onların yarlarını sararız. Artık Bitlis'te bir yerlerde görünür. Aslında en büyük derdimiz budur. Bu filimle Bitlis'e olan vefa borcumu yerine getirmiş olurum." dedi.

Galada bir konuşma yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Demirtaş,  Bitlislilerin sahip oldukları her şeyi Bitlis'e borç olduklarını vurgulayarak, kendilerine bu proje geldiğinde tereddütsüz olarak yardım etmek için gayret sarf ettiklerini ifade etti.

Demirtaş, "Bitlis ile ilgili bir talep veya proje geldiğinde tereddütsüz destek vermeye gayret ettik. Bundan sonra da böyle olacaktır. Zat-ı Mahfuz'da böyle bir projedir. Bitlis'in de ve yetiştirdiği şahsiyetlerin de çok fazla tanınmadığı, hak ettikleri yere gelemediklerini gören ve bir akademisyen olarak bu projeye destek verilmesine kanaat getirdim. Bu doğrultuda İdris-i Bitlis-i'yi tanıtmaya gayret gösterdim. Diğer akademisyen arkadaşlarımızda bu projede duyarlılık gösterdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hak ettiği yere geleceğine inanıyorum." diye konuştu.

Daha sonra Eren Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Özdemir ve oyuncu Beşir de kısa birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardında yönetmen Sedat Yetkin, projede oyuncu olarak bölgenin insanları ı seçtiklerini, bu bölgenin tanınmasına katkı sunacaklarına inandıklarını belirtti. Verilen ikramın ardında galaya katılanlar, hep birlikte salona geçerek,  Zat-ı Mahfuz filmini izlediler.(İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir