• DOLAR 32.551
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2429.641
  • ...
"FETÖ'nün en büyük cinayeti akledebilme yeteneklerini yok etmesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) düzenlenen "Bilgi Bilinç ve ahlak konulu" konferansa katılarak bir konuşma yaptı.

Van'da şehir varken Avrupa'da şehir olmadığını ifade eden Ahmet Davutoğlu, Evliya Çelebi'nin anlattığı Van'ın Avrupa'dan çok zengin olduğunu belirtti.

En kıymetli özgürlüğün, zihin özgürlüğü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "İnsanoğlunun en önemli alameti akledebilme yetisidir. Aklınızı kimseye vermeyin. FETÖ'nün en büyük cinayeti, akledebilme yeteneklerini yok etmesidir. Dünyanın en iyi insanı olsanız da aklınızı esir almasına izin vermeyin. Kendi hayatınızı yaşayacaksınız. Kendi özünüzü terk etmeyin. Ne bir terör örgütüne ne de kimseye aklınızı ne vicdanınızı terk etmeyin." dedi.

Hazreti Peygamber ile Hazreti Ebubekir, Hazreti Ömer ile Hazreti Selman-ı Farisi, Mevlana ile Şems ve Yavuz Sultan Selim ile Hasan Can'ın dostluğunun kendisini çok etkilediğini söyleyen Davutoğlu, "Hazreti Peygamberin dosta ihtiyacı vardı. Dosta ihtiyacımız var. Allah sizleri bizleri dostsuz bırakmasın. 'Ben kendime yeterim' diyenden daha yalnızı yoktur. Yoldan önce yoldaşınızı bulun." diye konuştu.

"Esas iletişim yürekten yüreğe, gönülden gönülle yapılan iletişimdir"

Davutoğlu, "Esas iletişim yürekten yüreğe, gönülden gönülle yapılan iletişimdir. Kendinizi tanıyacaksınız, mekânı muhabbetle seveceksiniz. Zamanı öyle yaşayacaksınız ki anın hakkını vereceksiniz. Tarihin öznesi olacaksınız. Bilginin öznesi olacaksınız. Meslek seçiminde kendi serüveninizi takip edeceksiniz. Düşünce yönteminde düşüncenin öznesi olacaksınız. Zihninizi özgür kılacaksınız. Ahlaklı olacaksınız, ahlakçı olmayacaksınız. En güçlü kişi kendisiyle barışık olan kişidir." şeklinde konuştu.

Programa; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, kurum amirleri ve STK'lar katıldı. (Yunus Tuğrul- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir