• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
ABD`ye "Menbiç`i boşaltın" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada PKK/PYD'ye yönelik operasyonlarla ilgili, "Türkiye Afrin meselesini büyük ölçüde çözmüş durumda. Biz oyalanmaya gelemeyiz. Amerika Membiç'i tümüyle boşaltırsa bu işi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiririz." İfadelerini kullandı.

Erdoğan, "İdlib'deki gözlem noktalarını tahkim edecek, diğer yandan Membiç'e yöneleceğiz. Membiç konusunda ABD yeni bir yöntem önermişti. Yönetimde sürekli değişiklik olduğu için yeni kadronun nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyoruz.  ABD neden Membiç 'te, DEAŞ'ı kovmak için. Şu anda orada DEAŞ yok. YPG çıktı mı? '3 ayda çıkarırız.' dediler. Çıkarmadılar. Bunları Fırat'ın doğusuna sürmediler. Biz oyalanmaya gelemeyiz. Oranın sahibi Araplar. Bırakalım onlar gelsin, girsin. Bunu söyledik. Biz oralara işgal için değil Suriyeli kardeşlerimizin kendilerine güvenli bir gelecek kurmalarına yardım için gittik. ABD, terör örgütüyle ile birlikte Membiç 'i boşaltırsa bu işi çok daha kolay bir şekilde gerçekleştiririz. İnşallah Membiç'teki kardeşlerimizi daha fazla bekletmeyeceğiz. Amerika eğer teröre karşı bizimle gerçekten birlikte çalışmak istiyorsa işte Fırat'ın doğusundaki teröristleri oradan çıkartarak bu işe başlamalı. Biz o teröristleri işgal ettikleri yerlerden mutlaka çıkartacağız. Artık bunların ne dediği bizi çok ilgilendirmiyor. Çok bekledik ama baktık ki bunların her şeyleri lafta." şeklinde konuştu.

"Avrupa birdenbire hümanist kesildi"

"Bugün itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3530'a ulaştı. 1320 kilometrekare bizim kontrolümüzde. Yavaş yavaş artık siviller yerlerine yerleşiyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosunu da eleştirdi.

"Afrin'den askerlerinizi çekin bu doğru değil diyorlar. Ey AP, siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız. O aklı siz kendinize saklayın. Afrin'de yola devam." diyen Erdoğan, "3,5 milyon Suriyeliye 7 senedir ev sahipliği yapan biziz. Kapıları açıp gönderseydik kaçacak delik arayacaktınız, delik. Bize yalvardınız, 'Aman kapıları açmayın.' diye. Biz insanlık yaptık ama siz insanlıktan anlamıyorsunuz ki. Şu anda da istediğiniz kararı alın, bir kulaktan girer, öbüründen çıkar. Sizin aldığınız kararların zaten kıymeti harbiyesi yok. Sınırımız boyunca terör koridoru oluşturmak isteyenler biz sahaya girince birdenbire hümanist kesildiler. Bunlar değil mi daha dün Cezayir'de 5 milyon insanın kanına girenler? Suriye'de aynı şekilde. Afrin'de zarar gören sivil görmek istiyorlarsa, terör örgütünün şehirden çıkmaya izin vermediği, karşı çıkanları infaz ettiği sivillere baksınlar. Yollara kurduğu tuzaklı bombalarla hayatlarını kaybeden çocukların görüntülerine bakmayıp da Türkiye'yi suçlayanların vicdanları nasır tutmuş demektir. Yıllarca, "bunlarla birlikte sorunları beraber çözebilir miyiz" diye çok sabrettik. Çok uğraştık. Ancak baktık ki bunların her şeyleri lafta. İş uygulamaya gelince sadece ve sadece kendi çıkarlarına bakıyorlar. Bunlar için insan hakları, sadece kendi vatandaşları söz konusuysa anlamlıdır. Ülkemizde işledikleri suçlar nedeniyle gözaltına alınan üç-beş Batılı için kopartılan yaygaranın binde birinin katledilen binlerce masum için yapıldığını görmedik. Biz denizlerden 6 yılda 170 bin kişiyi topladık. Onlar bu insanların bindiği botları delerek ölüme terk ettiler, sınırlarına tel örgü çekiyorlardı." şeklinde konuştu. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir