• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...

ABD yönetiminin, 2016 başkanlık seçimlerine siber saldırılarla müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya'nın 5 kurumu ile 19 vatandaşına yeni yaptırımlar getirmesine, Rusya'dan yanıt gecikmedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD'nin yeni yaptırım kararına karşılık Amerikan vatandaşlarının da bulunduğu "kara liste"yi genişleteceklerini duyurdu.

Washington'a yönelik söz konusu yaptırımların mütekabiliyet esasına göre yapılacağını hatırlatan Sergei Ryabkov, ilave tedbirlerin de göz ardı edilmeyeceğini söyledi.

Ryabkov, Moskova'nın Washington ile diyaloğu sürdürmek istediğini ancak Rusya ile ilişkileri yok etmek isteyen ABD'deki bazı kişilerin "ateşle oynadığını" dile getirdi.

ABD yönetimi, aralarında Rus İstihbarat Servisi (FSB), Rus Askeri İstihbarat Servisi (GRU), İnternet Araştırma Ajansı (IRA) adlı siber içerik üreten Rus firması ile bu ajansın finansmanını sağlayan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Yevgeniy Viktorovich Prigozhin de dahil, toplam 19 kişi ve 5 kurumu finansal yaptırım listesine eklemişti.

İngiltere'nin Salisbury kentinde 4 Mart 2018'de saldırıya uğrayan çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia Skripal'e yapılan sinir gazlı saldırının ardından önce Londra-Moskova hattında gerilim yaşanmış, ardından da Washington'dan sert açıklamalar ve yeni yaptırımlar gelmişti. (İLKHA)