• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...
SON DAKİKA
Merter Platformu Derneği'nden Van'a Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Merter Platformu Derneği, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde Van'a yardım gönderdi. Gönderilen yardımlar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları ile dağıtıldı.

 

Şu ana kadar Merter Platformu Derneği tarafından Van'da 70 Köy Okuluna kitap ve kırtasiye yardımının yapıldığı, Erciş ilçesinde ise 75 öğretmenin barınması için konteyner ve 4 derslikli anaokulunun yapıldığı bildirildi. Ayrıca bu yardımların devam edeceği ve bu doğrultuda 7 anaokulu projesi üzerinde çalışmaların olduğu belirtildi.

 

Merter Platformu Derneği Başkanı Cengiz Acar, "Merter Platformunun "O Köy Çok Uzak Değil Eğitim Projesi" kapsamında yürüttüğü çalışma kapsamında Van merkeze bağlı köy, kasaba ve ilçelerdeki köy okulları olmak üzere toplam 70 okulumuzda, 1.sınıftan 8.sınıfa kadar hikâye, okuma kitapları, roman ve kırtasiye yardımı sağladık." dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise, "Gelecek adına ve geleceğe ümitli bakmak için okuyan ve okutan bir nesil yetiştirmemiz gerekir. Bu nedenle Merter Platformu Derneği'nin okullarımızda öğrencilerimize kitap dağıtımı bizi memnun etti. Deprem sürecinde ve sonrasında birçok kurum, kuruluş ve STK ilimizde yardımlarda bulundu, maddi-manevi destek sağladı. Bu destekleri için herkese teşekkür ederim." dedi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü personeline dağıtılması için gönderilen bin adet battaniye de Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Enver Murre koordinatörlüğünde dağıtıldı. (Serdar Anlamaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir