• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
"İşimiz bitmedikçe Afrin`den çıkmayacağız bilesiniz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Liseliler Destanı Yazıyor" şiir ve kompozisyon yarışmasının, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine katıldı.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin takdim edildiği törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarışmayı düzenleyen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin yöneticilerine ve yarışmada emeği bulunanlara teşekkür etti.

Avrupa Parlamentosunda Afrin'le alakalı karara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Avrupa Parlamentosunda Afrin'le alakalı olarak bizim oradaki harekâtı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden Sorumlu Bayan var bir tane, o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız, bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir, kendi iradesini kullanabilen bir ülkedir. Dolayısıyla orada işimiz bitecek. 3,5 milyon Suriyeli kardeşim benim ülkemde şu anda misafir ediliyor. Ey Avrupa Parlamentosu, sen burada benden hangi yükü aldın da kalkıp şimdi bunu söylüyorsun? Türkiye'ye Avrupa Parlamentosunun söyleyebileceği hiçbir söz yoktur ve bu sözlerin hepsi de bizim bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar, zira biz geleceğine güvenle bakan bir Türkiye'yiz."

Balkan Savaşlarında, Çanakkale'de, Kafkasya Harekâtında, Kut'ül Amare'de ortaya çıkan ruhun, bu millete Kurtuluş Savaşını kazanma imkânı verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün de, 15 Temmuz'la ve sınır ötesi harekâtlarımızla büyüyen, olgunlaşan bir nesle teslim edeceğimiz 2053 vizyonumuzun, 2071 vizyonumuzun başarıya ulaşacağının, elhamdülillah gönül huzuru içindeyiz." diye konuştu.

Birilerinin gençleri sürekli tenkit eden, tefviz eden, küçümseyen ve iğneleyen tavrını asla doğru bulmadığını belirterek, kendisinin gençlere daha önce hiç olmadığı kadar çok güvendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere hitaben gerçekleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti: "Ecdadın izinden giden gençlerimizin her birini birer Fatih adayı olarak görüyorum. Tabii bunun için gençlerimizin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri, çok çalışmaları gerekiyor. Unutmayınız, Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u kuşattığı 21 yaşında dünyanın en gelişmiş topunu tasarlayabilen, en usta kılıç erbabının karşısına çıkabilen, 6 dili konuşabilen, dünya siyasetine yön verebilen bir birikime sahipti. İnşallah sizlerden de bu gayreti bekliyoruz. Madem ecdadımızın izinden gideceğiz, gideceksiniz, sizler de bu düzeyi hedeflemelisiniz. Yarın elbet sizindir, ama kendinizi buna göre yetiştirmeniz şartıyla. Daha önce de ifade ettiğim gibi, millet olarak destan yazıyor, ama bunu ebedi değere dönüştürmekte aynı başarıyı sağlayamıyoruz."

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin, Millî Eğitim Bakanlığı'nın katkısıyla gerçekleştirdiği yarışmayı, bu yönde atılmış bir adım olarak gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, yarışmaya katılan tüm gençleri tebrik ederek ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir