• DOLAR 32.5
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.254
  • ...
Doğu Guta`daki siviller rejim bölgesine göç ettiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Baas rejimi ve destekçilerinin, üç parçaya böldüğü Doğu Guta bölgesine bağlı Hammuriye beldesini ve beldenin muhalif bölgelere çıkış yollarını bombalaması nedeniyle 3 bin sivil rejim bölgelerine göç etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ateşkes kararına uymayan rejim güçleri, 3 Mart'ta Doğu Guta'yı ele geçirmek için kara harekatı başlatmıştı.

Doğu Guta'yı 12 Mart'ta 3 parçaya ayıran rejim ve destekçileri, güneydeki parçada yer alan Hammuriye beldesine ve beldenin yakınlarındaki muhalif bölgelere çıkış yollarına sürekli saldırılar düzenlemesi üzerine, beldedeki yaklaşık 3 bin sivil rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelere çıkmak zorunda kaldı.

Bölgede edinilen bilgiye göre, rejim güçleri belde merkezinin tamamını ele geçirmek için bölgedeki halkı evlerinden çıkarıyor. Hiçbir uluslararası güvence vermeden rejimin kendi bölgesine aldığı siviller, tutuklanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Rejim güçleri Hammuriye'ye girdi

Yerel kaynaklardan edinen bilgiye göre, rejim ve destekçileri üç parçaya ayırdığı Doğu Guta'nın güney parçasını ele geçirmek için Hammuriye'ye yoğun hava ve kara saldırıları düzenleyip belde merkezine girerek ilerleyişini sürdürüyor.

Öte yandan, rejim güçleri dün gece geç saatlerde Hammuriye beldesindeki sivil yerleşimlerini klor gazı içerikli kimyasal silahla hedef almış ve birçok sivil gazdan etkilenmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir