• DOLAR 32.541
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2489.42
  • ...
Afrin meselesinde AP Türkiye restleşmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'deki iç savaş ile ilgili toplanan Avrupa Parlamentosunda Türkiye ilgili madde de Türkiyeye “Afrinden çekil” çağrısında bulunuldu.  AP'deki Hristiyan Demokrat, Sosyal Demokrat, Muhafazakar, Liberal ve Yeşiller grupları tarafından ortaklaşa hazırlanan karar tasarısı bugün Strasbourg'da oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Kararda, Türkiye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü harekatın "Suriye'de çatışmaya yeni bir boyut eklediği", "hassas iç dengeler ve çözüm çabaları üzerinde olumsuz etki oluşturduğu" dile getirildi ve Ankara'dan Birleşmiş Milletler tarafından terör örgütü olarak tanımlanmış grupların yenilmesine yoğunlaşması istendi.

Erdoğan: Şamar oğlanı değiliz, çekilmeyeceğiz

Karara Ankara'nın tepkisi sert oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AP'nin "Afrin'den çekilin" çağrısına, "İşimiz bitmeden çıkmayacağız" yanıtını verdi. Erdoğan, "Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye şamar oğlanı değildir. Kendi iradesini kullanabilmektedir. Orada işimiz bitecek. 3,5 milyon Suriyeli bizim ülkemizde yaşamaktadır. Ey Avrupa Parlamentosu, sen burada benden hangi yükü aldın da bunu söyleyebiliyorsun? Bu sözler bizim bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar" ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir