• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Üniversiteli Gençlerden Esed Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Üniversiteliler Dayanışma Platformu, Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması düzenleyerek Suriye halkının direnişini selamladı, Baasçı Esed yönetimini protesto etti.

 

Basın açıklamasında "Dün Hama Bugün Humus Katliam Sürüyor, Suriye Halkı Direniyor, Baas Diktası Yıkılacak, İslami Direniş Kazanacak" yazılı afiş açılırken, "İnsanlık Onuru Suriye'de Ölmesin!", "Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek" şeklinde yazılı pankartlar açıldı, sık sık tekbirler çekildi ve zafer sloganları atıldı. Ayrıca, Türkiyeli Gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un resimleri de taşındı.

Özgürlük ve Adalet Çığlığı Suriye'ye Ulaştı
Basın açıklamasını ise Üniversiteliler Dayanışma Platformu adına Özgür-Der Dicle Üniversitesi Öğrenci Sorumlusu İlyas Çetinkaya okudu. Çetinkaya, Tunus'taki bir kıvılcımla alev alan, zulüm altında inleyen birçok Arap ülkesinde domino etkisi yaratan; Mısır, Yemen ve Libya'daki diktatörlerin sonunu getiren özgürlük ve adalet çığlığı Suriye'ye de ulaştığını ifade etti.

43 Yıllık Hâkimiyeti Zulümle Devam Ettiriyorlar
Esed Hanedanı'nın 43 yıllık hâkimiyetindeki mevcut rejimin darağaçları gölgesinde kan, gözyaşı ve cesetler üzerinde varlığını zulümle devam ettirdiğine dikkat çeken Çetinkaya, "Suriye diktatörlüğü tarafından, yapılan insanlık dışı işkenceler, infazlar, baskı ve zulümlerden bıkan Suriye halkı, kanlar içerisinde adalet ve özgürlük çığlığını sürdüremeye devam ediyor." dedi.

Yaklaşık 10.000 İnsan Can Verdi
Tanklarla, füzelerle ve ağır silahlarla şehirlerin bombalandığını belirten Çetinkaya, savunmasız sivillerin vahşice katledildiğini söyledi. Erkeklerin boğazları kesildiğini, kadınların tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğünü belirten Çetinkaya, rejim güçlerince gerçekleştirilen saldırılar neticesinde bugüne kadar yaklaşık 10.000 insanın can verdiğini, 100.000'den fazla insanın da işkence ve ölüm korkusuyla ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Esir Gazeteciler Serbest Bırakılsın
Çetinkaya, yaklaşık bir aydır Suriye istihbaratının elinde esir olarak tutulan gazeteci Âdem Özköse ve Hamit Coşkun ile ilgili "İnşallah en kısa süre içinde Âdem ve Hamit kardeşlerimiz özgürlüklerine kavuşup, Suriye'de yaşanan katliamı gözler önüne sererler" diye konuştu.

Uluslararası Müdahalelere Karşıyız
Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti: "Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak, onların özgürlük ve adalet haykırışlarına ses olmak, bu vahşete tepki vermek Müslüman olmamızın, insan olmamızın gereğidir. Bizler tevhid, adalet ve özgürlük ehli Müslüman gençler olarak Baasçı dikta rejimlerine, mezhepçi tutkulara, yerli zalimlere karşı olduğumuz gibi, emperyalist saldırı ve işgallere, uluslararası müdahalelere de karşıyız. Bizler Üniversiteli Müslüman gençler olarak bu işin peşini bırakmayacağımızı, mültecilerin zalim rejimin kucağına atılmasını kabul etmediğimizi ve mülteci kamplarının durumlarının iyileştirilmesine yönelik taleplerin karşılanmasını istiyoruz."

Suriye Halkının Destansı Direnişi Zaferle Taçlansın
Tüm Müslümanları adaletli olmaya, tutarlı olmaya, kendisi için talep ettikleri her şeyi kardeşlerimiz için de istemeye çağıran Çetinkaya, baskıcı, zalim iktidarların zulümlerine karşı tüm Ümmeti ve insanlığı duyarlılığa, Müslüman halklarla dayanışmaya davet ettiklerini söyledi. Çetinkaya, "İzzeti ve onuru tercih eden ve zulme karşı kıyam eden Suriyeli kardeşlerimizin kanları Esad'ı ve Baas rejimini boğsun ve Suriye halkının bu destansı direnişi zaferle taçlansın." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan gençler sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir