• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Adıyamanlı öğrenciler Konya`ya uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Farklı kültürleri tanımak ve değişik yerleri gezmek ve kardeşlik köprülerinin kurulmasını amaçlayan İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Adıyaman'da 194 öğrenci Konya'ya gönderildi.

Öğrenciler, Adıyaman Valiliği bahçesinde sabah saatlerinde otobüsler ile yola çıktılar.

Uğurlama töreninde konuşan Vali Nurullah Naci Kalkancı, "İçişleri Bakanlığının yürüttüğü 'Biz Anadolu'yuz" projesinin üçüncü safhasındayız. İllerimiz karşılıklı olarak doğu-batı; kuzey-güney şeklinde eşleştirilmişti. Geçen yıl biz iki grup öğrencimizi Balıkesir'e gönderdik. Balıkesir Valiliği tarafından Çanakkale gezileri düzenlendi. Bu proje, çocukların kaynaşmasını ve birlikte atan yürekler olmasını sağlamaya dönük bir projedir." dedi.

Balıkesir gezilerine Konya gezisinin de ilave edildiğini söyleyen Kalkancı, "Balıkesir'den sonra üçüncü grubumuzu Konya'ya gönderiyoruz. Aynı amaç ile. İnşallah çocuklarımız hayırlısı ile gidip gelecekler. Yurdun diğer köşesini tanımış olacaklar. Orada arkadaşlar edinip kaynaşacaklar. Birlikte yaşamanın, vatanın her köşesini aynı oranda tanımanın, sevmenin duygusunu, hissiyatını yaşayacaklar. Bu proje güzel bir projedir. İnşallah biz de bütün Adıyamanlıların desteği ile elimizden geldiği kadar katkı yapacağız. 2 bin 500 civarında öğrencimizi Konya ve Balıkesir'e göndererek orada arkadaşlar edinmelerini sağlamış olacağız. Birlikte yaşam kültürüne katkı da bulunmuş olacağız." İfadelerini kullandı.

Kalkancı, öğrencilere hitaben, "Konya'nın tarihi ve kültürel yerlerini gezeceksiniz. Her ihtiyacınız karşılanacak. Turistik bir gezi gibi düşünün. Bu gezi, görme, tanıma ve bilgi artırma gezisi olmalıdır. Diğer yanda tanışma, arkadaş olma dostluk köprüsüdür." diye belirtti. (Cemil Özdaş- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir