• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köylüler Petrol Şirketine Dava Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Patlayan petrol boru hatları köylüleri canından bezdirdi. Tarla ve bağlarının zarar gördüğünü belirten köylüler petrol şirketine dava açtı.
 
Batman`ın Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere (Hole) köyü sakinleri ABD`ye ait PEMİ isimli petrol şirketine patlayan boru hatları nedeniyle dava açtı.

Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere (Hole) köyü mevkiinde bulunan ADB`ye ait bir petrol arama şirketinin Taşlıdere (Hole) köyünden geçen ve çürüyen petrol borularının sık sık patladığını iddia eden köy halkı, patlamayla petrolün köyün içine aktığını ve çevreye zarar verdiğini kaydettiler. Köyün içinden geçen petrol borularının köy dışına çıkarılması için dava açan köylüler, yetkililerden duyarlı olmalarını istediler.
 
Sürekli Patlama Oluyor
Yıllardır aynı sorunla yaşama durumunda kaldıklarını belirten köylüler, defalarca jandarma ve Kozluk Kaymakamlığı ile irtibata geçtiklerini ve durumu anlattıklarını ancak hiçbir sonuç alamadıkları için çareyi mahkemede bulduklarını ve şirkette karşı dava açtıklarını söylediler.
 
En kısa zamanda davanın sonuçlanmasını ve boruların köy dışına çıkarılmasını umut eden köy halkı, köyün içinden geçen boruların sürekli patladığını ve kendilerini tehdit altında gördüklerini ifade ettiler. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir