• DOLAR 32.567
  • EURO 34.743
  • ALTIN 2414.797
  • ...
Emekli Yarbay Kazada Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe karşıtlığı ve demokratik açılıma verdiği destekle tanınan emekli Yarbay Şenol Özbek, İzmir’in Menemen ilçesinde meydana gelen esrarengiz kazada hayatını kaybetti. İki aracın çarpışması sonucu gerçekleşen kazada, Özbek’in kullandığı aracın hem önünden hem de arkasından darbe alması kafalarda soru işareti bıraktı.

Özel bir televizyon kanalında  "Sivil Düşünce" programında yorumculuk yapan ve çeşitli gazete ile internet sitelerine yazılar yazan 50 yaşındaki emekli Yarbay Şenol Özbek, İzmir`in Menemen ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kaza, dün gece saat 22.00 sıralarında Menemen ilçesi Emiralem beldesindeki hal kavşağında meydana geldi. Yol çalışması yüzünden daralan virajlı yolda Şenol Özbek idaresindeki 06 LB 642 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 73 yaşındaki emekli taksici Halil Bilgilol yönetimindeki 35 MPD 70 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada emekli Yarbay Şenol Özbek ve diğer otomobilin sürücüsü Bilgilol olay yerinde hayatını kaybetti. Özbek`in otomobilinde bulundukları öğrenilen Habibe Nur Güven (32) ile İlknur Erbaş (27), Bilgilol`un otomobilinde bulunan Türkan Bilgilol (72), Cem Erdoğan (20), Nagehan Erdoğan (48) ve Aydın Erdoğan (60) yaralandı. Yararılar, Menemen Devlet Hastanesi ve İzmir’deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazana ölen Yarbay Özbek ve Bilgilol`un cenazeleri, Menemen Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Özbek`in cenazesi, damadı Dr. Battal Yıldırım tarafından sabah saatlerinde teslim alınarak havayoluyla Ankara`ya götürüldü. Ailesiyle birlikte Foça’daki yazlıklarından Manisa’da bulunan evlerine döndüğü öğrenilen diğer aracın sürücüsü emekli taksici Halil Bilgilol`un cenazesi de yakınları tarafından teslim alınarak, toprağa verilmek üzere Manisa Selimşahlar beldesine götürüldü.

TÜRKİYE ESRARENGİZ KAZAYI TWITTER’DAN ÖĞRENDİ

Türkiye, emekli Yarbay Şenol Özbek’in esrarengiz kazada can verdiğini, meslektaşlarının attığı Twitter mesajlarından öğrendi ancak jandarma bölgesinde meydana gelen kazanın detayları ile ilgili uzun süre bilgi alınamadı. Bölgenin yerel yöneticileri de kazayı sabah saatlerinde gazetecilerden öğrendi. Kazada Yarbay Özbek’in kullandığı 06 LB 642 plakalı aracın önünden ve arkasından darbeli olması ise kafalarda soru işareti bıraktı. Özbek`in otomobilinde bulunan ve kazada yaralanan Habibe Nur Güven ve İlknur Erbaş’ın vereceği ifadeler, kazayla ilgili cevap bekleyen soruları aydınlatacak.

Demokrasi dışı müdahalelere karşı çıkan Özbek, Türkiye`nin temel meselelerine ilişkin demokratik tavırları ve çıkışlarıyla tanınıyordu. Özellikle 12 Eylül referandumu sürecinde Kanal A ekranlarındaki yorumlarıyla ülkücü milliyetçi çevrelerin Türkiye`nin değişimine destek vermesinde öncülük eden Özbek, yaklaşık 1,5 yıldır Kanal A`da Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan`ın hazırlayıp sunduğu "Sivil Düşünce" programında da yorumculuk yapıyordu. Gazete ve televizyonlara verdiği röportajlarla askeri vesayeti ve darbeleri eleştiren Özbek, sivil demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesi için de görüşlerini açık sözlülükle ifade ediyordu. Albay Özbek, Albay Dursun Çiçek ile birlikte iki yıl görev yapmıştı.

ŞENOL ÖZBEK KİMDİR?

Şenol Özbek, 1962 yılında Sivas`ın Geyikpınar köyünde doğdu. İlkokulu Ankara`nın çeşitli okullarında okudu. 1976 yılında Ankara Gazi Osman Paşa Ortaokulu`nu, 1979 yılında Ankara Atatürk Lisesi`ni bitirdi. Aynı yıl Kara Harp Okulu`nu kazandı. Kara Harp Okulu`ndan 1983 yılında mezun oldu. Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli yerlerde komutanlık ve karargâh subaylığı görevlerinde bulundu. Genelkurmay Karargâhı`nda çalıştı. Son görev yeri olan Kıbrıs`ta yarbay rütbesindeyken 2004 yılında kendi isteğiyle emekliliğe ayrıldı. Evli ve üç çocuk babasıydı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir