• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
DİŞİ TRUMP İşkencenin patronu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump`ın CIA`in başına profesyonel işkenceci Gina Haspel`i atadı.İşkence “kariyerine” Tayland`da bir CIA hapishanesinde başlayan Haspel, "Kedi Gözü" isimli hapishanede aralarında El Kaide şüphelilerinin de bulunduğu isimlerden sorumlu olmuştu.

İSLAM DÜŞMANI İŞKENCECİ

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi raporlarına göre Haspel'in yönettiği hapishanede yasaklı yöntemlerle işkence gerçekleştirilmişti.

Örneğin El Kaide üyesi Ebu Zübeyde'ye hapishanede tutulduğu sürede ayda 83 kez işkence yapılmış, uyumasına izin verilmemiş, kafası duvara vurulmuş ve sol gözünü kaybetmişti.

11 Eylül saldırılarından sonra ABD`nin islam dünyasına yönelik başlattığı Haçlı seferlerinin bir parçası olan Haspel bu dönemde devlet eli ile yapılan korsanlığın ve işkencelerin uygulayıcısı idi.

Dünyanın pek çok yerinden kaçırılan Müslümanlar bazen hayalet uçaklarında bazen okyanusun ortasında kimi zaman yeraltı sığınaklarında,dehlizlerde korkunç işkencelere uğratıldı.ABD`nin bir kovboy gibi davrandığı bu süreçte Haspel`in yeterli derece rol oynadığı biliniyor

Haspel zihniyetinin icraatları elbette saymakla bitmez. Aynı evangelist kafanın ürünü olan vahşetlerden örnekler verecek olursak;

GARCİA VAHŞET ADASI

Guantanamo`yu bilmeyen yoktur.  Ama  Hint Okyanusu`ndaki korku adası Diago Garcia pek bilinmez. Afganistan ve Irak`a bomba yağdıran B-52`lerin kalktığı adaya “Adalet Adası” denildi. İngiltere`ye ait olan, ABD`ye kiralanan ada hayalet gemilerin bağlı olduğu, kayıp insanların tutulduğu bu işkence adasına götürülen kaç kişinin sağ kurtulduğu bilinmiyor. Guantanamo ve Ebu Gureyb`in burada yaşananlara göre buzdağının sadece görünen yüzü olduğu, ABD savaş gemilerinin sürekli buraya esir taşıdığı, adanın sayısı bilinmeyen offshore işkence merkezlerinin en önemlisi olduğu belirtiliyor.

ÖLÜM KAMPLARI

Afganistan işgalinden sonra ülkedeki ABD üsleri sorgu ve işkence merkezlerine dönüştürüldü. Ülkeden toplu katliam, toplu mezar ve toplama kampları manzaraları saçılırken Irak işgalinden sonra güneyde Ummul Kasr`dan kuzeyde Türkiye sınırına kadar bir çok bölgede de esir kampları ve işkence merkezleri kuruldu. Buralarda kadın ve çocukların bulunduğu özel bölümler hatta özel merkezler dahi oluşturuldu. Ebu Gureyb`ten yükselen çığlığı dünya duysa da sesini duyuramayan onlarca ölüm kampı gözlerden uzak kaldı.

İŞKENCE ÜSSÜ:CIA UÇAKLARI

ABD yönetimi inkar etse de CIA yönetimindeki çok uluslu işkence, esir ticareti, gizli cezaevi ve işkence uçuşları, Uluslararası Af Örgütü``nün ve ardından Avrupa Konseyi``nin 67 sayfalık raporu ile belgelendi. CIA uçaklarının yüzlerce uçuşu, kullandığı havaalanları, ortaklık yapılan ülkeler, kullanılan uçakların özellikleri, bu amaçla kurulan veya kullanılan paravan şirketlerin listesini içeren raporlar yayımlandı. Norveç gibi İnsan hakları söylemini kimseye kaptırmayanlar dahil birçok ülke, CIA`in hava sahasını kullanmasını ya da kendi topraklarında gizli cezaevi kurmasını gizlemeye çalıştı.

PROFESYONEL İŞKENCECİ

Profesyonel işkenceci GinaHaspel`in Dışişleri Bakanlığı'na atanan Mike Pompeo`dan boşalan CIA Direktörülüğüne atanması ABD`de tartışma başlattı. Gina Haspel, CIA Direktörülüğüne getirilen ilk kadın olmasının yanısıra 11 Eylül 2001 saldırıları sonrası ‘terör zanlılarının` kaçırılması, ‘kara delik` denilen merkezlerde esir alınması ve işkenceden geçirilmesi programının kilit ismi olduğu belirtildi. Haspel`in 2002 yılında Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush yönetiminde Tayland`da “Kedi Gözü” adlı gizli hapishaneden sorumlu olduğu vurgulandı. Demokratların tamamının Cumhuriyetçilerin ise bazılarının Haspel`in, CIA başkanlığına olumsuz oy kullanacağı belirtiliyor. Öte yandan Avrupa Anayasa ve İnsan Hakları Merkezi (ECCHR), terör zanlılarına işkence davasıyla ilgili Haspel`in gözaltına alınması için izin talep etmişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir