• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi - 15. Mart. 2018
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi`yi ayrı ayrı kabul edecek.

- Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ile görüşecek.

3- Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan'da "6. Küresel Bakü Forumu"na katılacak.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İran'da düşen Başaran Holding'e ait özel uçakta hayatını kaybeden Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı'nın Ataköy 5. Kısım Camisi'nden ikindi namazına müteakip düzenlenecek cenaze törenine iştirak edecek.

5- TSK'nin Afrin'de YPG/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

6- TBMM'den

- Genel Kurulda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

- Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün teşkilat ve görevlerine ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Katma Değer Vergisi Kanunu'nda değişiklik içeren kanun tasarısının görüşmeleri devam edecek.

7- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin iş gücü verilerini açıklayacak, "İstatistiklerle Yaşlılar 2017" bültenini yayımlayacak.

8- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu, mart ayına ilişkin beklenti anketini ve haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

9- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

- Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 161'i tutuklu 414 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi öncesinde ve sırasında Tuzla Piyade Okulu'ndaki faaliyetler ve eylemlere ilişkin 29'u tutuklu 40 sanığın yargılanmasına İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin katledilmesiyle ilgili tutuklu 52 askerin yargılanması Silivri'de sürecek.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir