• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Münbiç görüşmesi ertelenebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) alt birimi olan Ortak Stratejik Planlama Grubu`nun 6. Toplantısı`na katıldı. Çavuşoğlu ve Lavrov daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

SAMİMİYETİNİ GÖSTERSİN

19 Mart'ta ABD ile Münbiç için yapılacak toplantı ile ilgili bilgi veren Çavuşoğlu, “19`unda Washington`da bir görüşmemiz olacaktı ama şimdi Rex Tillerson görevden ayrıldığı için bu ertelenebilir. Ne yapacağımızı görüşüyoruz. Bugün yarın belli olur. Tabi ki Amerika`nın kendi kararıdır. Yeni dışişleri bakanıyla da karşılıklı saygı anlayışıyla çalışmak isteriz” dedi. Burada bir uygulama olabilirse Fırat`ın doğusundaki bölgelerin de istikrara kavuşturulması için adımlar atılabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, “Ama önce Münbiç`te ABD`nin ne kadar samimi olduğunu ve sözünü ne kadar tutacağını görmemiz lazım. Çünkü daha önce verilen çok sayıda sözler oldu. Bu sözler tutulmadı” diye konuştu.

S-400`LER TESLİMAT AŞAMASINA GELDİ

S-400 füze sistemine yönelik iş birliği ile ilgili soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, Türkiye`ye teslimatı aşamasına gelindiğini kaydetti. Çavuşoğlu, “Ne kadar kısa sürede teslim edilirse bu iyidir. Bunun için de çalışmalar sürdürülüyor” ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir