• DOLAR 32.495
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2479.244
  • ...
Bingöl'de çığ tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) iş birliğiyle Dikme köyü civarında bulunan Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ eğitim tatbikatı düzenledi.

AFAD ve UMKE'den oluşan 70 kişilik ekiple gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren tatbikatta, hasta ve yaralı taşıma teknikleri, temel ve ileri yaşam desteği, göçük altında mahsur kalan hasta ve yaralıya müdahale konularında eğitim verildi.

AFAD ile UMKE ekiplerince gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatına İl Valisi Ali Mantı, Vali yardımcıları Cevat Gün, Tunahan Çil, AFAD Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, kurum amirleri ve ekipler katıldı. Çığ tatbikatına ayrıca, Bitlis, Tunceli ve Muş il AFAD müdürleri ve ekipleri de katıldı.

"Allah her türlü felaketlerden korusun"

Çığ eğitim tatbikatını yerinde izleyen Bingöl İl Valisi Ali Mantı burada yaptığı konuşmada, "Öncelikle Allah herhangi bir şekilde felaket yaşatmasın." dedi.

Mantı, "Ama herhangi bir felaket yaşandığı zaman da buna hazırlıklı olmak amacıyla bugün güzel bir tatbikat yapıldı. AFAD müdürlüğümüzün koordinesinde yapılan bu tatbikata katılan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, özelikle gönüllülerimize ve öğrencilerimize, tüm ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Güzel bir tatbikat yapıldı hem de soğuk ve rüzgârlı bir havada. Tabi ki milletimiz birlik ve beraberliğe, fedakârlık ve dayanışmaya son derece düşkün bir millettir. Hele hele felaket anlarında herkes tüm imkanlarını kullanarak komşusuna, hemşerisine ve vatandaşına yardımcı olmak durumunda.  Aynı zamanda yabancı insanlara da bizim ülkemiz her konu da yardımcı olmak durumunda.  Ülkemizde ya da komşu ülkelerde bir felaket meydana geldiğinde ekiplerimiz bir an önce oraya yetişerek felaketin etkilerini azaltmaya çalışıyorlar." İfadelerini kullandı. 

Tatbikat hakkında bilgi veren Bingöl AFAD Müdürü Mehmet Emin Boğatekin ise, ekiplerin olası bir afete karşı hazırlıklı olması amacıyla 2 aşamadan oluşan bir eğitim tatbikatı düzenlediklerini belirterek, Bingöl'ün deprem ve çığ bakımından riskli iller arasında yer aldığını belirtti. Boğatekin, "Tatbikatın birinci aşamasında çığ altında kalan bir vatandaş, ikinci aşamada ise çığ nedeniyle yolunu kaybedenler ve mahsur kalanlar kurtarıldı." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

































Bu haberler de ilginizi çekebilir