• DOLAR 32.33
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2302.204
  • ...
Koyun ve kuzuların renkli buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MUŞ (AA) -  Kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Yukarıyongalı köyünde koyun ve kuzuların buluşması renkli görüntülere sahne oldu.

Köyde koyun besleyen sürü sahipleri, bu buluşmayı sabah ve akşam günde iki kez gerçekleştiriyor.

Besici Mehmet Emin Yöndem, bahar mevsimiyle yavru yapan koyunların, bir süre yavrularıyla aynı mekanda tutulduklarını, bir süre sonra ayrı ağıllara konulduklarını söyledi. Yöndem, şöyle konuştu:

"Saat 07.30'da koyunlara saman ve arpa verdikten sonra meraya salıyoruz akşam saatlerine kadar. Meradan geldikten sonra tekrar saman ve arpa veriyoruz ve kuzuları ayırıyoruz, farklı ağıllara bırakıyoruz.

Benim şu an 120 civarında koyunum var. Bugüne kadar 95'i doğum yaptı, geri kalanı birkaç gün içinde doğum yapacak. Kuzuları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere ayrı ağıllardan çıkarıp anneleriyle buluşturuyoruz." Koyun ve kuzuların birbirlerini ses ve kokularından tanıdığını anlatan Yöndem, şunları kaydetti: "Buluşma saatinin yaklaşmasıyla koyunlar dışarıda kuzular ağıllarda melemeye başlıyor. Hiçbir koyun başka bir kuzuyu kabul etmez.

İsterse 500 koyun olsun her koyun kuzusunu bulabilir. Bazı ikizler de olmasına rağmen. Çünkü hayvan da olsa bir annedir. O da kuzusuna bir şey olduğu zaman bir iki gün sürekli bağırıp çağırıyor. İster insan olsun ister hayvan olsun, anne annedir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir