• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
``Sivillere yargı muafiyeti`` AYM`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP, "15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivillere dokunulmazlık" getiren maddenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsüne karşı direnme ve meşru müdafaa hakkını kullanan her vatandaşın masum olduğunu belirterek, bunu, "doğal bir hak" olarak niteledi.

Cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirmenin, parlamentoyu ve hükümeti devirmeye çalışmanın darbe teşebbüsü olduğunu vurgulayan Erkek, terör eylemlerinin ise her zaman karşılaşılabilecek ve terörle mücadele kanununda tanımlanan eylemler olduğunu söyledi.

Bunları birbirine karıştırmamak gerektiğini ifade eden Erkek, "Siz, '15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemler' derseniz, yarın yine temel hak ve özgürlükleri için sokağa çıkan insanları birileri bastırabilir. Hukuk devleti olmazsanız, korku devleti olursunuz. Yarın belki de vatandaşları meydanlarda, sokaklarda karşı karşıya getirirsiniz. Bu düzenleme hukuk devletlerinde kabul edilemez. Bu düzenleme ilerde ilkel bir anarşi ortamına sebebiyet verebilir." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir