• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Almanya`da camilere saldırılar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'nın çeşitli kentlerinde camiler ve Türkiye vatandaşlarına ait kuruluşlara yönelik hafta sonundan bu yana düzenlenen taşlı ve molotof kokteylli saldırılar sürüyor.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii'nin duvarına Afrin ile bağlantılı sloganlar yazıldı.

Polis sözcüsü, saldırının siyasi boyutunun bulunması nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Caminin duvarına Almanca olarak "Her yer Afrin" (Afrin ist überall) ve "YPG" yazıldığı görüldü.

Başkent Berlin'de de bir restorana taşlı saldırı düzenlendi. Restoranın camlarının kırıldığı saldırıda, yaralanan olmadı.

Aşağı Saksonya eyaletinde Hannover'e bağlı Garbsen kasabasında da Türkiyeliler tarafından işletilen bir gazete bayii ile cep telefonu satan bir dükkâna saldırı girişiminde bulunuldu. Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, iki dükkâna da molotof kokteyli atıldı.

Aşağı Saksonya eyaletinin Celle kentinde ise Alman ordusuna ait bir danışma merkezi ile Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin binasına kimliği belirsiz kişiler tarafından taş atıldığı bildirildi. Polis yetkilileri, Salı sabaha karşı meydana gelen olayda, binanın duvarına İngilizce olarak "Afrin için savaş" (fight4Afrin) yazıldığını açıkladı.

Polis, Afrin harekâtı nedeniyle Almanya çapında PKK'lilere yönelik 13 Mart'ta "radikal eylemlerde" bulunulması çağrısı ile saldırı girişimleri arasında bağlantı bulunduğu ihtimali üzerinde duruyor. (İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir