• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan: Afrin akşama kadar düşmüş olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beştepe'de düzenlenen 46. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonunda öldürülen PKK/PYD'li sayısının 3 bin 444'e yükseldiğini belirterek, "Temenni ederim ki akşama kadar inşallah Afrin tamamen düşmüş olur." dedi.

Afrin operasyonunda her türlü hassasiyetin gözetildiğini söyleyen Erdoğan, "Siviller arabalara bindirilerek koridordan çıkarılıyor. Benim Mehmet'im, yere atılan Kur'an-ı yerden kaldırırken el yapımı bombayla şehit ediliyor. Mehmet'im her türlü hassasiyeti gösteriyor. Biraz uzuyor ama neticesi hayır olacak. Haber geldiği anda önce ben sonra siz beraber gideceğiz. Bugün buraya gelirken Afrin'de ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım istedim. 3 bin 444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaştık. Temenni ederim ki akşama kadar Afrin tamamen düşmüş olur. Tabii işimiz kolay değil. Batı gibi sivilleri öldürmüyoruz. Ruanda'da, Libya'da on binleri yüz binleri öldürdüler. Önce bunların hesabını versinler. Irak'ta on binleri yüz binleri öldürenler bunun hesabını versinler. Türkiye sivilleri öldürmeyi hedef alsaydı, Afrin şu anda çoktan bitmişti." şeklinde konuştu.

Kandil'e operasyon sinyali

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Afrin'de kullandığımız silahların yüzde 65'i yerli. Bu daha da artacak. Bu kötü komşular bizi mülk sahibi, bilgi sahibi yaptı. Üretir duruma bizi getirdiler. Eksiğimiz çok ama bunları başaracağız. Dünyanın en iyi askeri eğitimlerinden geçirilen Batı medyasının allayıp pulladığı teröristler kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Dağlarda ne tüneller açmışlar. Güya Afrin şehir merkezinde direniş yapacaklarını söyleyen teröristler biz gelince arkalarına bakmadan kaçtılar. Kendileri kaçarken şehirden çıkmak isteyen sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak amacıyla engelliyorlar. Harekata başladığımız günden beri Afrin şehir merkezinin rejim güçlerine devredilmesi konusu köpürtülmeye devam ediyor. Afrin'e gidecek konvoylar yola bile çıkarıldı. Bu konvoyları içlerindeki sivillere zarar vermeden yollarda imha ettik ve oyunu bozduk. Şimdi de yapacağımız aynısıdır. Afrin'i de teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i de temizleyeceğiz, Fırat'ın doğusunu da Kuzey Irak sınırına kadar temizleyeceğiz. Yakında Kuzey Irak'ı da teröristlerin başına yıkacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir