• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
İngiltere ile Rusya arasında suikast gerginliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'de eski Rus ajan Sergey Skripal'in sinir sistemini çökerten Rus yapımı bir maddeyle zehirlenerek öldürülmesinin ortaya çıkması, iki ülke arasındaki ilişkilerde gerginliğe neden oldu.

İngiliz Başbakan Theresa May yürütülen soruşturmada suikast girişiminden "büyük ihtimalle" Rusya'nın sorumlu olduğunu belirtti. Başbakan, Rus diplomatların sınır dışı edilmesi ve mali yaptırımlara başvurulmasının gündemlerinde olduğunu dile getirdi.

Rusya ise suçlamaları şu ana kadar kesin bir dille reddederken, İngiltere'nin "cezalandırıcı önlemlerine Rusya'nın karşılık vereceği" uyarısı yaptı. Moskova ayrıca, İngiltere'nin Rusya devleti destekli televizyon kanalı RT'nin yayın lisansının iptal edilmesi durumunda İngiliz medya kuruluşlarının da Rusya'dan gönderilebileceği tehdidinde bulundu. Moskova yaklaşan devlet başkanlığı seçimleri öncesi Rusya'nın itibarının sarsılmaya çalışıldığını öne sürüyor.

Öte yandan bu gergin dönemde ABD'nin alacağı tavır da merak konusuydu. Beyaz Saray ilk etapta Rusya'yı suçlamaktan kaçındı. İngiltere Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada ise, Theresa May'in ABD Başkanı Donald Trump'ın da desteğini aldığı belirtildi. Telefonda görüşen May ile Trump, Moskova'nın sinir gazının nasıl kullanıldığına ilişkin sorulara net yanıtlar vermesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardı. (İLKHA)  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir