• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Emlak satışına “Önce dene sonra satın al” modeli başlıyor. Yeni uygulama ile alınmak istenen ev bir yıllığına kiralanarak test ediliyor...

Konut sektöründe yeni bir model başlıyor. "Önce dene sonra satın al" modeli ile satın alınmak istenen ev bir yıllığına kiralanarak test etme imkanı sunuluyor. Bir yılın sonuna kiracı evi beğenirse ve almak isterse, satın alma kararından sonra ödenen kira tutarı da konut bedelinden düşüyor.

"ÖNCE DENE SONRA SATIN AL"

Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü "Önce dene sonra satın al" modelini değerlendirdi. Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, Özlü, "İnsanlar kararsızlıklarını aşmak ve doğru evi bulmak için tıpkı bir araç dener gibi almak istedikleri evleri de deneyimleme şansı arıyorlar. Geliştirilen modelle bu fırsat, ev sahibi olmak isteyenlere verilmeye başlandı. Ev satın almak isteyenler önce o evi kiralayarak bir yıl boyunca test edebilecekler. Beğendikleri takdirde de kira bedeli düşülerek evi satın alma yoluna gidebilecekler" dedi.

KONUT STOKU 800 BİNE ULAŞTI!

Özlü sözlerine şu şekilde devam etti; "İstanbul ve diğer büyük şehirlerde yaklaşık 800 bine ulaşan konut stoku artmaya devam edince, geliştirilen bu model bir çözüm olarak görülmeye başlandı. Bugün bir yıllık kira şartıyla aylık bin TL`den 6 bin TL`ye kadar kira bedeli olan konutları önce kiralayarak deneyebilme ve daha sonra satın alabilme imkanı var. Bu aynı zamanda yatırımcılar için büyük bir fırsat"

"Önce dene sonra satın al" modelinin piyasaları hareketlendireceğini ifade eden Özlü, "Uzun zamandır satılamayan büyükşehirlerdeki konut projelerine bu modelle gün doğdu diyebilirim" dedi.