• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Öğrencilere yönelik yangın tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi tarafından farkındalık oluşturmak için ilçelerde düzenlenen yangın eğitimi ve tatbikatları devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Biriminde görevli Sivil Savunma Uzmanı ve Yangın Eğitmeni Murat Motor tarafından Gürpınar İlçesinde görev yapan öğretmenlere, yangın eğitimleri verilerek, uygulamaları tatbikat düzenlendi.

Yapılan eğitim ve tatbikatların çok etkili ve verimli geçtiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Murat Motor, "Yaptığımız bu eğitim ve tatbikatlar öğretmen, öğrenci ve velilerimiz üzerinde farkındalık oluşturuyor. Hayatımızın her safhasında karşılaşabileceğimiz yangın ve risklerine karşı daha hazırlıklı olabilmemiz ve yangınlara müdahale konularında bilinçlenmemiz için bu eğitim ve tatbikatlarımızı tüm ilçelerimizde devam ettireceğiz." dedi.

Yangın eğitimi ve tatbikatında, okulun bahçesinde ateş yakıldı, öğrencilere yangın alarmı verilerek, okulu tahliye etmeleri sağlandı. Daha sonra okulun bahçesinde oluşturulan temsili yangına eğitime katılan öğretmenler tarafından yangın söndürme tüpleri ile müdahale edildi.

Öte yandan senaryo gereği okul binasında olası yangın esnasında binada mahsur kalan öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangın eğitim ve tatbikatı itfaiye ekiplerinin ve okul idaresinin ortak çalışması ile sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir