• DOLAR 32.502
  • EURO 34.632
  • ALTIN 2478.013
  • ...
Maden`de evler kendiliğinden yıkılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Maden-Bakır ocağından çıkarılan hafriyatın şehrin üst kısmına dökülmesinden dolayı boşaltılan evler kendiliğinde yıkılmaya başlandığı görüldü.

Maden-Bakır ocağından çıkarılan hafriyatın ilçenin üst kısmına dökülmesinden dolayı Kaymakamlık tarafından bazı evler daha önce boşaltıldığı öğrenildi. Boşaltılan evlerin yıkılması planlanırken dökülen dağ gibi oluşan hafriyattan dolayı evler bir bir kendiliğinde yıkılıyor.

Daha önce yapılan haberlerde ilçesinin göçük tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ifade edilmişti. İlçenin coğrafi konumunun dağlık alan olmasıyla beraber şehrin üst kısmına dökülen hafriyattan dolayı 15'e yakın apartmanın hasar gördüğünü söyleyen ilçe sakinleri, ilçenin girişindeki köprünün sıkışma sonucunda orta kısmının patladığını ve ayaklarının çatladığını belirtmişlerdi.

İlçe, riskli olan Cami Kebir Mahallesi ile sıkıntı yaşanmayan Bahçelievler Mahallesi'nden oluşuyor.  Hükümet Konağı ve bağlı kurumlar eski hastanenin bulunduğu taşındığı öğrenildi.  (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir