• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
AB mülteci yardımını onaylamaya hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliğinin (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonunun, Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteciler için vermeyi vadettiği mali yardımın 3 milyar euroluk ikinci kısmını onaylamaya hazırlandığı bildirildi.

Reuters'in haberine göre bu konudaki açıklamayı bugün Avrupa Komisyonunun göçten sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos yapacak.

Yardıma 26 Mart'ta Bulgaristan'da yapılacak AB-Türkiye zirvesinden önce onay verilmesi bekleniyordu.

AB, Türkiye ile yapılan mülteci anlaşması kapsamında iki parça halinde 3'er milyar euroluk mali yardımda bulunmayı taahhüt etmişti.

Bu yardımın 3 milyar euroluk ilk kısmı farklı projelerde kullanılmak üzere harcanmaya başlandı.

AB-Türkiye Zirvesi 26 Mart'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Mart'ta Bulgaristan'ın Varna kentinde AB yetkilileri ile bir araya gelecek.

AB Konseyi Başkanı Sözcüsü Preben Aamann daha önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "AB-Türkiye zirvesinin, AB Konseyi Başkanı (Donald) Tusk'ın, (AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude) Juncker'in ve (Bulgaristan Başbakanı) Boyko Borisov'un katılımıyla 26 Mart'ta Varna'da yapılması planlandı, zirvede AB-Türkiye ilişkileri, ayrıca bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak." ifadelerine yer vermişti.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Alexander Winterstein de Varna'daki görüşmenin hukukun üstünlüğü ve temel özgürlükler de dahil olmak üzere Türkiye'deki son gelişmelerin ele alınması bakımından faydalı bir imkân sunacağını söylemişti.

AB, Nisan ayında da Türkiye'nin birliğe katılım süreciyle ilgili bir rapor açıklamaya hazırlanıyor. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir