• DOLAR 32.451
  • EURO 34.505
  • ALTIN 2470.707
  • ...
Limon suyu içmenin 7 faydası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kronik hastalıklarla savaşmak için vücuttaki alkalin dengesini korumak çok önemlidir. Limon, asit içermesine rağmen, tüketildiğinde vücudun alkalize olmasına yardımcı olur.

LİMON SUYU BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİR
C vitamini açısından çok zengin olan limon, aynı zamanda bağışıklık ve sindirim sistemlerinin düzenli çalışmasına, vücudun kanserle savaşmasına ve yaraların hızlıca iyileşmesine yardımcı olur. Limon suyu vücudun, kandaki toksinleri temizlemesine yardımcı oluyor.

LİMON SUYU KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR
Limon suyu içerisinde bulunan asit, besinlerin kan şekeri üzerindeki etkilerini hafifletiyor. Limon, içerdiği pektin lifler sayesinde açlık hissini azaltacaktır. Genel olarak alkali besinleri daha çok tüketirseniz daha hızlı kilo verirsiniz.

LİMON SUYU SİNDİRİME YARDIMCIDIR
Taze limon suyu, böbrekleri ve sindirim sistemini temizliyor. Vücudun toksinleri atmasına yardımcı oluyor. Vücudu temizleyip, toksinlerden kolayca arındırılmasını sağlar. Bu sayede idrar yolunuz sağlığını korur.

KEMİK ERİMESİNİ DURDURUR
Limon suyunun içinde bulunan C vitamini, vücudun kalsiyumu absorbe etmesine ve dolayısı ile kemik erimesi ile savaşmaya yardımcı oluyor. Hamilelikte, iki yemek kaşığı taze sıkılmış limonsuyu, suyla karıştırılarak içildiğinde bebeğin kemik gelişimine yardımcı oluyor.

LİMON SUYU UYKUSUZLUĞA İYİ GELİR
C vitamini, kırışıklığınıza ve siyah noktalarınıza iyi gelir. Kandaki toksinleri temizler. Sabahları içtiğiniz ılık suyun etkisini arttırmak adına, limon suyunu doğrudan cildinize de sürebilirsiniz.

KONSANTRASYONU VE HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR
Limon suyunun içinde bulunan potasyum, beyne ve sinir hücrelerine yardımcı oluyor. Konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirip, sinir sistemini sakinleştiriyor. Zihniniz stres altındayken vücudunuz C vitamini kaybeder. Limon, bu vitaminleri geri kazanmanızı sağlar.

LİMON SUYU ENFEKSİYONLARLA SAVAŞIR
İçerdiği sitrik asit sayesinde enfeksiyonlarla savaşmada yardımcı görevi var. Bir bardak sıcak suya balla birlikte eklenip karıştırıldığında nezle ve griple savaşmada çok etkili. Bir tatlı kaşığı limon suyu, bir miktar ılık suyla karıştırılıp yemeklerden önce içildiğinde nefes alımına yardımcı oluyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir