• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
"DEDAŞ Sur`daki elektrik hatlarını yeraltına alıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Sur ilçesinde bulunan ve yaklaşık 10 bin yıllık tarihe sahip Suriçi bölgesinde yapılan yol çalışmalarıyla beraber Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) havai hatların büyük bir bölümünü yeraltına aldı.

Açık hava müzesini andıran Suriçi'nin geçmişten bu yana ticaret merkezi olan Melikahmet Caddesi'nde geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışma tamamlandı. Yerel yönetimlerin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği içinde gerçekleştirilen çalışmalar sırasında Dicle Elektrik tarafından tarihi caddedeki havai hatların tamamı toplandı.

Melikahmet bölgesinde yüzde 100'lük kapasite artışı sağlandığını ifade eden Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka şöyle konuştu:

"Suriçi gibi bir açık hava müzesinin turizmde hak ettiği noktalara ulaşacağını düşünerek, ciddi kapasite artışları sağlamak üzere hayata geçirdiğimiz bu proje ile çok modern bir dağıtım şebekesini devreye almış bulunuyoruz. Buradaki çalışmalarımızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı birimlerin yanı sıra Büyükşehir ve Sur belediyelerimizle koordineli olarak yürüterek yaklaşık 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Yatırım içerikli çalışmalarımız sırasında tespit ettiğimiz ihtiyaca bağlı ek yatırımları da plana dahil ederek Melikahmet Caddesi'nin sokaklarını da bu hizmetten yararlandırdık. Burada yüzde 100 oranında bir kapasite artışı sağladık. Bu, doğal olarak enerji kalitesine de yansıyacak. Aynı çalışma kapsamında bu bölgede 2 binin üzerinde müşterimizin ölçü devresi ıslahını gerçekleştirdik. Bunun gibi elektrik tüketicisine dokunacak yatırımlarımız 2018'de kent genelinde devam edecek." (Mehmet Çelik-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir