• DOLAR 32.573
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2436.702
  • ...
Göçmen kadınlar için güçlendirme merkezi kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda düzenlenen "Kadınlar, Göç ve Mülteci Krizi" başlıklı yan etkinliğe katıldı.

Kadının Statüsü Komisyonu 62'nci Oturumu kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının koordinasyonu ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kadın Danışma Konseyinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkilikte Kaya, katılımcılara hitap etti.

Çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilen kadınların sıkıntılarına karşı duyarlılık oluşturmak istediklerini belirten Kaya, göç hareketlerinin en üst düzeyde olduğu, yerinden edilmelerin ise daha önce hiç görülmemiş noktaya ulaştığı bir çağda yaşadıklarını söyledi.

Kaya, "Dünya genelinde 65,6 milyon insan evlerini terk etmeye zorlanmıştır. Bunların yaklaşık 22,5 milyonu mülteciler olup, yarısından çoğu 18 yaşın altında ve bunlar çocuk. Çatışma ve zulüm sonucu her dakika neredeyse 20 kişinin evinden edildiği bir dünyada iş birliği ve koordineli çalışma her zamankinden daha önemlidir." dedi.

Göçmen kadınlar için güçlendirme merkezi kurulacak

Dünya genelinde en fazla göçmene ev sahipliği yapan ilk 5 ülkenin İİT üyelerinden olduğunu bildiren Kaya, şunları söyledi:

"Bu ülkeler mültecilerin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılıyor ancak krizlerin büyüklüğü, özellikle kadınlar ile kız çocuklarına sunulacak hizmetlerin çeşitliliği nedeniyle diğer ülkeler ve yabancı kuruluşların da katkılarıyla daha fazla kaynak ve hizmete ihtiyaç duyuluyor. İİT Kadın Danışma Konseyinin öneri ve katkılarıyla özellikle mülteci kadınlar için tasarlanan bir güçlendirme merkezi kurulacak. Uluslararası topluma dünyanın çeşitli bölgelerindeki savaşlara ve bu savaşların sonuçlarına duyarlı olması çağrısı yapıyorum. Uygulanabilir politikalar üretmek ve bunları uygulamak hepimizin sorumluluğu." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir