• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Hakkari İl Temsilciliği`nin düzenlediği programa katıldı. Hakkarililerle bir araya gelen Yalçın, İstiklal Marşı`nın kabulünün 97. Yılını da kutlayarak başladığı konuşmasında İstiklal Marşı`nın emperyalizme karşı topyekun bir direnişin manifestosu olduğunu ifade etti,

“Hitabı, sen, ben ve odur gibi görünse de bütün heybetiyle, biz idrakinden seslenir, muhatabı ise millettir, ümmettir, insanlıktır” şeklinde konuştu.

DEVLET DEDİĞİNİZ ŞEY MEMUR DEMEKTİR

Kamuda yapılanmaya ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Yalçın,

“Yarına ilişkin yeni bir cümle kurulacaksa, ‘yeniden büyük Türkiye adil bir dünya denilecekse` bu salondakilerin üzerinden gerçekleşecektir. Devlet dediğiniz şey memur demektir. Güçlü memur demek güçlü devlet demektir. Dünyada egemen devletlerin yapısını incelerseniz hepsinde güçlü bir kamu sistemi olduğunu görürsünüz. Devlet kendini yeniden organize etmek durumunda… Yarına ilişkin bire medeniyet yürüyüşü olacaksa bu yolculuğun köşe taşları burada... Varsa bir yanlışlık o yanlışı doğruya çıkarmak, biz kamu çalışanlarının işi” ifadelerini kullandı.