• DOLAR 32.558
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2427.196
  • ...
Midyat Kutlu Doğuma Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Kutlu Doğum Ayı etkinlikleri kapsamında Midyat`ta Azim-Der tarafından düzenlenecek programların yer ve tarihleri açıklandı. Midyat`ta faaliyet gösteren ve kısa adı "Azim-Der" olan Eğitim, Kültür Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Hz. Muhammed` in(sav) doğum günü nedeniyle düzenleyeceği etkinliklerin 8 Nisan 2012 Pazar Günü Saat 13.30`da Işıklar Mahallesi`nde bulunan Otogar` yanı miting alanında ve 14 Nisan Cumartesi saat:14.00 da Şenköy (Ebşé) Beldesi Çankaya Mahallesi Ulu Cami Meydanı`nda gerçekleştirileceği ifade edildi.
 
Kutlu Doğum ayı etkinlikleri Kur` an-ı Kerim ve Kürtçe Mevlidin okunması ile başlayacak. ardından Grup Aksa ve Grup Vuslat birbirinden güzel ilahiler seslendirecek. Programa konuşmacı olarak katılacak olan İslam alimleri günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapacak.
 
Kutlu Doğum programıyla ilgili açıklama yapan Azim-Der Başkanı Besim Çelik "İnsanlığı içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere nurlar saçan bir ışık olarak seçilmiş ve görevlendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası`na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Her yıl düzenlediğimiz Kutlu Doğum etkinliğini bu yıl daha kapsamlı, daha geniş bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Halkımızdan yoğun bir katılım bekliyoruz. Herkesi Hz. Peygamber`e olan bağlılığını göstermek için 8 Nisan`da meydanda görmek istiyoruz"dedi.
 
Tüm ilçe halkını ve köylü vatandaşları etkinliğe davet eden Çelik, açıklamasını şöyle tamamladı: "Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`nın(sav) hayatını, kimliğini, kişiliğini ve misyonunu her yönüyle misafirlerimize anlatacağız. Kutlu Doğum Haftası`nda biz ümmetine düşen görev, ona inanma, itaat etme ve sevmeni yanında, O`nun insani vasıflarını üzerimizde taşımaya ve O`nun adını dünyanın her yerine eksiksiz ve kusursuz şekilde ulaştırmaktır. Bu anlamlı günde bize destek veren hayırseverlere, davetimize katılacak olan değerli misafir hocalarımıza, şehrimizin kıymetli vatandaşlarına şimdiden teşekkür ederiz." (M.Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir