• DOLAR 32.521
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.359
  • ...
ABD`li rahip için müebbet istemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi sırasında serbest bırakılmasını talep etmesiyle gündeme gelen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson için "FETÖ üyeliği ve yöneticiliğinden" ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi durumunda, Brunson'un yargılanmasına başlanacağı açıklandı.

Brunson'un 2016 yılının Eylül ayında "milli güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulunduğu" iddiasıyla, eşi Norine Lyn Brunson'la birlikte sınır dışı edilmesi kararlaştırılmış, haklarındaki gizli tanık ifadeleri nedeniyle çift daha sonra gözaltına alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Washington Fethullah Gülen'i Türkiye'ye teslim etmediği sürece Türkiye'nin de hapisteki Amerikalı rahip Andrew Brunson'u serbest bırakmayacağını" söylemişti. Erdoğan bir konuşmasında "Amerika bizden bir papazın iadesini istiyor. Sizde de bir papaz var. Siz de onu bize verin." ifadelerini kullanmıştı.

Rahip Andrew Craig Brunson, 11 Nisan 2011'de Alsancak'taki Protestan Diriliş Kilisesi avlusunda silahlı saldırıya uğramış ve hafif yaralanmıştı. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir