• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
"Evlenmeden önce mutlaka talasemi kan testini yapın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Talasemi Derneği (ŞITADER) tarafından Silopi Meslek Yüksekokulunda talasemi hastalığı bilgilendirme semineri düzenlendi.

Doktor Murat Güler, slayt eşliğinde talasemi hastalığı hakkında bilgilendirmede bulundu. Ülkedeki talasemi hastalarının illere göre istatistik bilgilerini paylaşan Güler, hastalıkla ilgili olarak önemli bilgiler paylaştı.

Programda konuşan Silopi İlçe Sağlık Müdürü Ali Afşar, halk sağlığı için en önemli şeyin, hastalığın henüz ortaya çıkmadan önlenmesi olduğunu söyleyerek, "Bizim bütün çabamız bu yöndedir. Bir talasemi hastasının tedavisinin maliyeti çok yüksek boyutlara ulaşabilmektedir. Aile için hem psikolojik hem ekonomik boyutunu videolarda gördünüz. Bu raddeye gelmeden önce toparlayabiliriz. Bunun için evlilik öncesi danışmanlık hizmeti veriyoruz. Yapmanız gereken tek şey aile sağlık merkezine, devlet hastanesine giderek kan vermek. Bununla, birçok şeyi önceden önleyebiliriz" dedi.

Şırnak Talasemi Derneği (ŞITADER) Başkanı Dernek Başkanı Nurullah Bartan programda yaptığı konuşmada, evlenmeden önce mutlaka talasemi kan testinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Bartan, ''Silopi Meslek Yüksekokulunda üniversite öğrencilerine yönelik bir seminer düzenledik. Amacımız, evlilik çağında oldukları için daha bilinçli olmalarını, bu hastalığa karşı ilgi duymaları ve duyarlı olmalarını sağlamak. Talasemi önlenebilir bir kan hastalığıdır. Evlenmeden önce mutlaka talasemi kan testini yapmalarını öneriyoruz. Şırnak İl ve ilçelerindeki bütün sağlık ocaklarında talasemi kan testi yapılmaktadır." dedi.

Program sonunda katılımcılara talasemi hakkında geniş bilgilerin mevcut olduğu el broşürleri dağıtıldı.

Seminere, Silopi ilçe Sağlık Müdürü Ali Afşar, Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Osmanoğlu, Talasemi Dernek Başkanı Nurullah Bartan, okulun idari personelleri ve öğrenciler katıldı.  (Ahmet Uçar - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir