• DOLAR 32.515
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2487.639
  • ...
3 Filistinli Kardeş Yanarak Can Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Gazze Şeridi'nin orta kesiminde Deir El-Belah'taki evlerinde çıkan yangında Filistinli üç kardeş hayatını kaybetti.

 

Gazze Şeridi'ndeki İlk Yardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Deir El-Belah'taki bir evde çıkan yangında Sabri, Nedin ve Ferah Raid Beşir kardeşlerin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Sivil Savunma İdaresi'nden yapılan açıklamada ise, yanar vaziyetteki bir mumun evde bulunan bir miktar benzinin üzerine düştüğü ve benzinin alev almasına neden olduğu, ardından da evde üç kardeşin ölümüne yol açan yangının çıktığı belirtildi.

 

İlk Yardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, Deir El-Belah'ta yaşanan felaketten ve üç çocuğun yangında hayatını kaybetmesinden Gazze Şeridi'ne abluka uygulayanları ve elektrik ve yakıt krizine sebep olanları sorumlu tutarak, uluslararası kurum ve kuruluşlardan Gazze Şeridi'ndeki insani durumun ulaştığı tehlikeli boyut karşısında sessiz kalmamalarını istedi.

 

Gazze Şeridi'nde uzun süredir elektrik ve yakıt krizi yaşanıyor, elektrik kesintileri günlük 18 saate ulaşıyor. Elektrik krizi nedeniyle Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler aydınlanma için mum kullanmak zorunda kalıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir