• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Hamas el-Hamdallah`ın konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, Rami el-Hamdallah'ın Gazze Şeridi'ne yaptığı ziyarette konvoyunun hedef alınmasını ve bundan dolayı Hamasın sorumlu tutulmasını sert bir dillle kınadı.

Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum yaptığı basın açıklamasında, bu suçlamanın Gazze Şeridi'nin güvenliğine müdahale etme girişimlerinden biri olduğunu belirterek Gazze yönetiminin uzlaşı hükümetinin ayrılmaz bir parçası olduğunu, birlik ve uzlaşmayı sağlamak için çaba sarf ettiğini söyledi.

Filistin Cumhurbaşkanlığı tarafından Gazze yönetimi sorumlu tutulmuştu. Berhum, yapılan suçlamaları kınadı ve Hamas'ı hedef olarak gösterenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

Barhum, el-Hamdallah konvoyunun hedef alanların, şehit Muzen Faqhaya suikastı düzenleyen ve Binbaşı General Tawfiq Abu Naim'e suikast düzenlemeye çalışan ellerle aynı olduğunu belirtti.

Hamas sözcüsü, güvenlik makamlarının ve İçişleri Bakanlığının, suçun tüm koşullarını ortaya çıkarmak ve suçluları adalet önüne çıkarmak için acil bir soruşturma açmasını talep etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir