• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
Çavuşoğlu: Menbiç`in durumu 19 Mart`ta belli olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ve Türkiye dışişleri bakanlarının 19 Mart'ta Washington'da yapacağı görüşmede, PKK/YPG'nin Menbiç'ten çekilmesi ve o bölgede güvenliğin sağlanması için nasıl bir yol haritası izleneceğine dair takvim belirlenecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "YPG Menbiç'ten çekildikten sonra orada güvenliği Türk ve ABD askerleri sağlayacak. YPG'nin çekilmesine iki ülke nezaret edecek." dedi.

Çavuşoğlu "YPG'nin olduğu bölgeler nasıl istikrara kavuşturulur, kimin yöneteceğini nasıl sağlayabiliriz. Temel prensip nüfus oranında yönetim olması. YPG hiçbir şekilde olmayacak. Menbiç'ten YPG çekilince orada ABD ve Türk askerleri olacak. YPG'nin çekilmesine nezaret edeceğiz. Buranın güvenliğini kim sağlayacak, ABD ve Türkiye. Önce bu modeli Menbiç'te uygulayacağız daha sonra diğer yerlere götüreceğiz. Bu Rakka için de Fırat'ın doğusunda YPG'nin kontrolündeki yerler için de geçerli." ifadelerini kullandı.

"19 Mart'taki toplantıda yol haritası net bir şekilde, tarihleriyle beraber belli olacak." diyen Çavuşoğlu "Şu anda Menbiç konusunda rejimden herhangi bir talepte bulunulmadı. YPG'ye verilen silahların geri toplanması konusunu da gözlemleyeceğiz. Biliyoruz ki hepsini alamayacağız. Bazıları eskimiş, bazıları kayıp. Ama 'Biz bu silahları daha önce Başkan'ın söylediği gibi alacağız.' diyorlar. Bunu da çalışma grubu uygulamaya başladığında göreceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir