• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
 "Batman Kodlama Hareketi" projesi eğitimini tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliği ile Raman Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Batman Kodlama Hareketi" projesinin beş günlük eğitim süreci tamamlandı.

Eğitimin verildiği Raman Anadolu Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, eğitim alan öğretmenlere katılım sertifikalarını verdi. 

Beş gün süren kurs ile ilgili Okul Müdürü Ertekin'den bilgi alan Kurtaran daha sonra kodlama eğitiminin verildiği bilişim teknolojileri sınıfına geçti.

Burada öncelikle Robotik-Kodlama-Arduino eğitimini veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Muzaffer Özdemir'e teşekkür eden Kurtaran, daha sonra eğitim alan öğretmenlere katılım sertifikalarını verdi.

Öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Kurtaran, "Öncelikle aldığınız kodlama eğitiminin ardından sizleri yoğun bir çalışma süreci bekliyor. Çocuklarımızı 21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu becerilere sahip bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevlerimizdendir. Günümüzde kodlama öğrenmek, okuma yazma öğrenmek kadar önemlidir. Çünkü biliyoruz ki, kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor." dedi.

Kurtaran ardından satranç müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Kurtaran, Raman Anadolu Lisesini ziyareti sırasında öğrencilerle de bir araya geldi.

Kurtaran, okul sporları kapsamında il genelinde satranç müsabakalarında başarılı olan öğrencilere madalya, kupa ve hediyelerinin verilmesi için düzenlenen törene katıldı. Kurtaran, burada öğrencilere yaptığı konuşmada hafta sonlarını bol bol kitap okuyarak iyi değerlendirmeleri ve aile büyüklerini ziyaret etmeleri tavsiyelerinde bulundu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir