• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
Yaralılar Kiralık Evlerde Tedavi Görüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriyeli doktor ve sağlıkçıların kontrol altında tuttuğu yaralılar, tekrar ülkelerine dönecekleri günü bekliyor. Sağlık merkezinde kalan yaralılar, bir an önce sınır hattında tampon bölge kurulmasını istiyor.
 
Ateşli silah yaralanmalarına bakan ve sadece Suriyeli doktorların ve sağlık görevlilerinin bulunduğu sağlık merkezinde ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Suriyeli doktor, merkezi, tedavileri hastanelerde tamamlanan; ancak çadır kentlerde yaralarından dolayı kalamayan Suriyeliler için kurduklarını söyledi. Suriyeli doktor, “Burada yaralıların pansumanlarını yapıp durumlarını kontrol altında tutuyoruz. Yardım dernekleri buranın ilaç sıkıntısını çözmeye çalışıyor; ancak yeterli gelmiyor. İlaç ve gıda desteğine ihtiyacımız var.” dedi.
 
Sağlık merkezine dönüştürülen kiralık evde yaralı ayağını tedavi ettiren Suriyeli genç, ailesinin can güvenliğinden endişe ettiğini söyledi. Evini, işini ve eşini kaybettiğini söyleyen genç, “Artık Esed’in, politikalarının yürümeyeceği gerçeğini kabul etmesi gerek. Acilen tampon bölge oluşturulmalı. Ailelerimizin can güvenliği sağlanmalı. Zaten şu anda Esed’in ordusundan kopmak için binlerce kişi bekliyor. Beklemelerinin nedeni; aileleri. Tampon oluşturulduğu anda ailelerini güvenli bölgeye bırakıp ordudan ayrılacaklar.” dedi.ÜLKEMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ
 
Gösteride yaralanan Suriyeli genç, ailesinin can güvenliği için köy köy gezdiğini anlattı. Genç, “Saklandım. Güvenli yollar açılınca yaralıları farklı bir köye götürüyorlardı. En sonunda Türk sınırına getirildik.” dedi. Türkiye’ye getirildikleri andan itibaren kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyleyen genç “Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm Türkiye halkına borçluyuz. Bizlere çok iyi baktılar. Halen de bakıyorlar. Ama tekrar ülkemize dönmek istiyoruz.” dişe konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir