• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Lenfödem Tedavisinde Kullanılan İlaç ve Yöntemler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lenfödem lenfatik sistem içerisinde yer alan bozukluklar olarak adlandırılan bir rahatsızlık türü olarak ifade edilmektedir. Lenfödem rahatsızlığı içerisinde kanın belli noktalarda birikmesinin önüne geçilememekte olup; bu olumsuz durum da kol ve bacaklarda şişmelere sebep olacaktır. Bu şişmelerden kaynaklı olarak hareket etmede zorlanma durumu ön planda yer almaya başlayacak olup; aynı zamanda da bazı vakitlerde de ağrılı bir dönem kendini gösterecektir. Lenfödem rahatsızlığı doğuştan gelmesinin yanı sıra sekonder olarak bilinen sonradan gelişen bir rahatsızlık olarak da adlandırılmaktadır. Sonradan gelişme gösteren bu rahatsızlık lenf sisteminin bozulması ile ortaya çıkacak olup; radyoterapi gibi işlemlerle çözüme kavuşturulabilecek noktada yer almaktadır.

Lenfödem hastalığını tamamen ortadan kaldırabilecek bir tedavi yöntemi henüz kullanılmamaktadır. Ancak söz konusu rahatsızlığın ilerleme hızını kesen tedavi metotları kullanılarak; hastanın daha ideal bir yaşama sahip olması sağlanacaktır. İleri evrelerde yer alan lenfödemi rahatsızlıklarında nadir olarak ameliyat konusunda karar kılınmaktadır. Bunun dışında ilaç ve fizik tedavi yöntemleri etkili olarak hastalara uygulanan yöntemler olarak kendini göstermektedir.

Nadiren kullanıla ameliyat; ilaç ve fizik tedaviye oranla daha az katkı sağlayan bir girişim olarak ifade edilmektedir. Ameliyat tercih etmeyecek olan hastalar çoğunlukla antibiyotik türü ilaçlar kullanarak var olan ödemlerin herhangi bir enfeksiyona tabi olmamasından kaynaklı olarak kullanılan türler olarak adlandırılmaktadır.

Lenfödemi rahatsızlığından kaynaklı olarak kol ve bacaklarda birikmeye başlayan proteinler; aynı zamanda da fizik tedavinin içerisinde yer alan manuel tekniklerle de giderilerek; daha da yavaş bir şekilde ilerlemesi sağlanacaktır. Masaj ile soğuk ya da sıcak unsurların bölgeye teması etmesi sağlanacaktır. Bunun yanı sıra lenfödem tedavisi esnasında kompleks fizik tedai unsurları da yeterli sonuçları sağlayabilecek olup; lenfatik drenaj ve dışarıdan basınç seçenekleri de etkin bir rol üstlenmektedir. Bunun yanında özel sargılar ya da varis çorapları da bu rahatsızlık evresinde yeterli olarak sonuç verecek olan unsurlar olarak değerlendirilecektir. Aynı zamanda da günlük belli egzersizler yapılarak kan dolaşımı hızlandırılacak olup; ödemin daha da büyümesini engelleyecektir.

Lenfödem Tedavisi için bu içerik Romatem sponsorluğunda yazılmıştır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir