• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
İnzar Dergisi Nisan Sayısı Çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Aylıkilim ve kültür dergisi İnzar`ın Nisan 2012 sayısı çıktı. Derginin bu ayki dosya konuları: "Resul" ve "Kur`an"… Ayrıca M. Bahattin Temel ve M. Ali Gönül ile de birer söyleşi yapılmış.
 
Derginin editör yazısında; "Kutlu Nisan ayına giriyoruz. Coğrafyamızın Kutlu Doğum etkinlikleri ile şenlendiği Nisan ayına… Tıpkı Büyük komutan ve önder Selahaddin`in döneminde olduğu gibi işgale uğramış topraklarımızı ve kültürümüzü işgalden kurtarmanın yegâne yolu tıpkı Büyük komutanın yaptığı gibi Resul`ün etrafında kenetlenmek, bu bağlamda sünnet-i seniyenin sağlam kalesine sığınmaktır" vurgusu yapılıyor.
 
Derginin Bu Ayki Konuları
Derginin bu ayki ağırlıklı konuları Resul ve bağlantılı olarak Kur`an... Mehmet Şenlik Hoca, Kutlu Doğum etkinlikleri ve bu etkinliklerin etrafında oluşturulmaya çalışılan şüpheleri izale edecek bir konuyu kaleme alırken, Abdurrahim Güneş Hoca da o özgün üslubu ile resul kavramını Kur`an-ı Kerimden ayetlerle izah ederken resulün niye meleklerden de üstün olduğunu çok güzel bir şekilde ifade etmiş. İbrahim Dağılma, Cihan Bozaba, Mahmud Kılınç ve Mustafa Canan`da Kutlu Doğum ayının atmosferini edebi bir üslupla okuyucularına sunmuş. Nurullah Gülsever de Resulullah`ın yüceliğini şiirsel anlatımıyla dile getirmiş.
 
Dosya konusunun dışında Muhammed Şakir Hz. Resulü(s.a.v) örnek alan varislerin istiğna ahlaklarını Üstad`ın yaşamını mihenk alarak Üstadın bu konuda görüşlerini izah edip zamanımıza uyarlıyor. Yusuf Akyüz madde içerisinde bir nebze de olsa da manayı ve ilk adımı olan ölümü hatırlatıyor.

Derginin önceki sayısında olduğu gibi bu ayki sayısında da bir söyleşi yapılmış. Resulullah`ınsiret-i, siretin dava ve davetçi için anlamı ve eğitimci gözü ile siret kavramlarına cevap vermeye çalışılan söyleyişi Mehmet Bahaddin Temel Hoca ile siyer hakkında eserler vermiş olan Mehmet Ali Gönül Hoca ile yapılmış. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir