• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
Ceylanpınar`da Muhammed`i Sevda Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Ensar Der öncülüğünde Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde, vatandaşların yoğun katılımıyla kutlu doğum etkinliği düzenlendi.
 
Program, saat 13.30 da Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmasını İsmail Çevik Hoca`nın yaptığı programda küçük kızların okuduğu birbirinden güzel ilahiler etkinliğe renk kattı.
 
Mehmet Sıddık ve İbrahim Şimşek`in okuduğu mevlitle devam eden etkinlikte bir konuşma yapan Tesettüre Çağrı Platformu( Tesçağ) Başkanı Muzaffer Karavil, Hz Peygamberin(sav) mübarek hayatını ve mücadelesini anlatan bir konuşma yaptı.
 
Hz Peygamberin doğduğu toplumun sosyal ve kültürel değerlendirmesini yapan Karavil, "Hz peygamber(sav) öyle bir toplumdan çıktı ki o zamanki Araplar zamanının en cahil insanlarıydı. Kız çocuklarını diri toprağa gömer kendi yaptığı putlara tapar hatta taptıklarını da yerlerdi.işte böyle bir toplumun içinden Hz Muhammed gibi bir peygamber, adalet timsali Ömer, Allahın aslanı Ali, Ebubekır gibi sıdık, haya ve edep timsali Osmanlar yetişti." dedi. Karavil, konuşmasında Hz Peygamberin hayatından pasajlar sunanarak günümüze uyarladı.
 
Karavil Hoca`nın konuşmasından sonra sahne alan Grup Botan`ın okuduğu ilahilerle peygamber aşıkları coşarken etkinlik, İsmail Çevik Hocanın okuduğu duayla son buldu.(Lokman Gül/Mustafa Kaynak-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir