• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Batman'ın Dahi Çocukları Basına Tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Menar Mental Aritmetik Merkezi Batman İl Temsilciliği basına akşam yemeği vererek dahi çocukları tanıttılar. Dün saat:18.30'da Menar Mental Aritmetik Merkezi il temsilcisi Muhammed Toprak, Menar il Eğitim Danışmanı Doç.Dr. Sedat Yilhan ile eğitmenler ve dahi çocuklar basınla bir araya geldi.

 

Yemekli basın toplantısında konuşan Toprak, "Dünyada 1982 yılından bu yana çeşitli zeka gelişim yöntemleri kullanılmaktadır. Türkiye'de Mental Aritmetik programı Menar tarafından geliştirilmiş ve 2008 yılından bu yana kullanılmaktadır. Bu program 2008'den itibaren merkezimiz Mersin'de uygulanmaya başlanmış ve şuan Türkiye geneli 130 şube ve yaklaşık 13 bin öğrenci ile devam edilmektedir" dedi.

 

Türkiye'de Mental Aritmetiğin Kurucusu Menardır
Türkiye'de mental aritmetiğin kurucusunun menar olduğunu belirten Toprak, "Batman Menar olarak Aralık ayı itibari ile Batman'da ilk grup öğrenciyle bu programı uygulamaya başladıklarını söyledi.

 

Menar il Eğitim Danışmanı Doç.Dr. Sedat Yilhan'da toplantıda kısa bir konuşma yaptı. Menar eğitiminin 4-12 yaş arası öğrencilere yönelik zeka gelişim programı olduğunu belirten Yilhan, "Bu programla amaçlanan çocuklarda var olan zeka kapasitesinin arttırılmasıdır. Bu programla dokunma duygusu, göz ve beyin koordinasyonu sağlanır. Bu program süresi 240 ders saatidir. 1 yıl 96 saat, 1 yıl 96 saat ve yarım yıl 48 saat toplamda 2,5 yıl kurlar halinde haftada 3 ders saati şeklinde uygulamaktayız" dedi.

 

Bu programın öğrencilere neler kazandırdıklarını anlatan Yilhan, "Bu program hızlı aritmetik ve matematik, ileri odaklanma ve dikkat, keskin görüş, işitme ve anlama becerileri, gelişmiş analitik düşünce, yaratıcılık, daha güçlü bellek, hızlı düşünme ve refleks, güçlü konsantrasyon, gelişmiş özgüveni sağlama gibi becerileri kazandırır" şeklinde konuştu.

 

Daha sonra dahi çocuklar verilen rakamları hızlı bir şekilde doğru olarak cevaplandırdılar. Bir çocuğun istiklal marşı okurken çıkan rakamları hızlı bir şekilde doğru toplaması toplantıda bulunan herkesin alkışını aldı. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir