• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Adalet Güncellenmeli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

28 Şubat Mağdurları kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Kanser hastası Şeyhmus Alpsoy`un geçirdiği ağır ameliyatlardan sonra vücudunda iki torba ile birlikte cezaevine götürülmesi büyük tepki çekti. Tepkilerini sosyal medyadan dile getiren duyarlı vatandaşlar, STK temsilcileri ve Gazeteciler-Yazarlar, yapılan hukuksuzluğa dikkat çekerek 28 Şubat zihniyetli yargı kararlarının ve FETÖ hafızalı yargıçlarının güncellenmesi gerektiğini söylediler.

“28 ŞUBAT KARARLARININ ETKİSİ DEVAM EDİYOR”

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KDK'de düzenlenen "28 Şubat Sürecinde Yaşanan Mağduriyetler ve Çözüm Arayışları Çalıştayı"nda konuştu. Malkoç, “Haksız yapılan yargılanmalarla verilen kararların etkisi hala devam ediyor. Sevindirici olan şey şu; Adalet Bakanlığı`nın bu konuda çalışma yapıyor olması. Sayın Cumhurbaşkanımızın değişik vesilelerle buna vurgu yapmasıdır” dedi.

"HAKSIZ YAPILAN YARGILANMALARLA VERİLEN KARARLARIN ETKİSİ HALA DEVAM EDİYOR"

28 Şubat'ın üzerinden 20 yıldan fazla bir süre geçtiği halde olayın etkisinin hala sürdüğünü belirten Malkoç, milletin 28 Şubat ile gasp edilmek istenen haklarını bugün geri aldığını ancak mağduriyetlerin tümünün ortadan kalkmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle manevi alandaki tahribat ve bireysel haklardaki tahribatın tesirleri hala devam etmektedir. Sevindirici olan şey şu; Türkiye'de sivil toplum örgütleri, hak arayıcı ve hak savunucuları, siyasetçilerimiz bu noktada hakları elinden alınanlara karşı son derece iyi niyetli bir yaklaşım içerisindeler. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Başbakanımıza, Meclis Başkanımıza ve bakanlıklarımıza kadar bu konuda iyi niyetli bir yaklaşım görülmektedir. Birçok hakların yerini bulduğu, sahiplerine iade edildiğini görmekteyiz. Ancak haksız yapılan yargılanmalarla verilen kararların etkisi hala devam ediyor. Sevindirici olan şey şu; Adalet Bakanlığı`nın bu konuda çalışma yapıyor olması. Sayın Cumhurbaşkanımızın değişik vesilelerle buna vurgu yapması. Bu çok önemlidir."

“BUNUN HUKUKİ ALT YAPISINI OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR”

KDK'ye 28 Şubat sürecinde mağdur olanların yaptıkları başvuruların bulunduğunu bildiren Malkoç, "Bu başvuruları uzun zamandır inceliyoruz, belli bir noktaya geldik. Ancak verilecek olan kararın mevcut mevzuat içerisinde iyi bir hukuki zemine oturması için kamuda bu konuda ilgililerle beraber bunun hukuki alt yapısını oluşturmamız gerekiyor. Çünkü Kamu Denetçiliği Kurumu`nun vereceği kararın anayasaya, mevcut yasalara ve hakkaniyete uygun olması, haksızlıkları önlemesi gerekiyor. Bugünkü çalışmamız bununla ilgili olacak. Teknik ve hukuki bir çalışmadır. Katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi. Çalıştaya AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Leyla Şahin Usta, Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Daire Başkanı Bekir Erdoğan, 28 Şubat Öğrenci Derneği üyeleri ve ilgililer katıldı. Kamu Başdenetçisi Malkoç'un açılış konuşmasının ardından programa basına kapalı olarak devam edildi.

“ANNELERİN 25 YILDIR ÇEKTİĞİ ACILAR YETER”

FETÖ`den yargılanan ve ağır cezalar istenen kişilerin bile serbest bırakıldığı bir dönemde 28 Şubat mağdurlarının bırakılmamasına tepki gösteren Gazeteci Yazar Yakup Köse, “Ahmet Şık ve Murat Sabuncu`nun tahliyesine karar veren mahkeme başkanı kararı açıklarken söyledikleri basında şu şekilde yer aldı: “Cumhuriyet Gazetesi davasında tutuklu yargılanan Ahmet Şık ve Murat Sabuncu dün tahliye edildi. Şık ve Sabuncu'nun tahliyeleri kadar mahkeme başkanının tahliye gerekçesi de geceye damga vurdu. Mahkeme başkanı kararlarını açıklarken "Murat Sabuncu boğazı görmek istiyormuş, gitsin görsün. Soner Yalçın'ın dediğine göre Ahmet Şık'ın annesi ermişmiş, onu üzmeyelim" diye konuştu.”

Haberi okurken, hâlen zindanlarda tutulan 28 Şubat mağdurlarının dosyalarına da, Ahmet Şık ve Murat Sabuncu`ya tahliye kararı veren hâkim baksın demekten kendimi alamadım. Türkiye`de adaleti tesis etmekle mükellef eşhasa duyuramadıklarımızı belki bu hâkim duyar da, 25 yıldır adaletin tecellisini bekleyen 28 Şubat kahramanları hakkında, “Ölmeden adaleti görsünler, annelerinin 25 yıldır çektikleri acı yeter” der…

Söyleyeceklerim bu kadar!.. Adam olana sözün azı da çoğu da…” ifadelerini kullandı.

Gazetemizin Şeyhmus Alpsoy ile ilgili yaptığı haberi paylaşan sosyal medyadan duyarlı vatandaşlar, STK temsilcileri ve Gazeteciler-Yazarlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:

İMKAN DER GENEL BAŞKANI Murat Özer: Şeyhmus Alpsoy, 28 Şubatın brifingli yargısı tarafından önce idama sonra müebbet hapse mahkum edildi. İşkence ve kötü muamele sonrası kanser oldu. Ne devlete terörist dedi. Ne de polis-asker öldürdü. Ameliyata dahi kelepçeyle götürüldü. 19 yıldır hapiste.

20. ve 21 Dönem Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu: Şeyhmus ALPSOY 28 Şubat mağduru. 18 yıldır tutuklu Kolon kanseri oldu. Elinde kelepçeyle ameliyata alındı. Vücuduna bağlı 2 torbayla tekrar zindana konuldu! Sayın Cumhurbaşkanımızdan af yetkisini kullanmasını bekliyoruz...

Yönetmen Kevser Çakır Demir: 28 Şubat kararlarının mağdur ettiği Müslümanlardan olan Kolon Kanseri hastası Şeyhmus Alpsoy, ağır bir ameliyat geçirmesine ve vücuduna bağlı iki torba olmasına rağmen, cezaevine geri gönderildi. Sözün bittiği yer.

Gazeteci Mehmet Toprak: ŞEHMUS ALPSOY 28 Şubat mağduru. 18 yıldır tutuklu Kolon kanseri oldu. Elinde kelepçeyle ameliyata alındı. Vücuduna bağlı 2 torbayla tekrar zindana konuldu! AHMET ŞIK Devleti seri katil ilan etti. Hapishaneden salıverildiğinde tehditlerine devam etti. Ey adalet bu sen olamazsın!

Gökhan Kahraman: Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 300 DHKPC/PKK'lı TERÖRİSTİ affetmek için KULLANDIĞI YETKİ, Fetocuların kumpasla 18 yıldır cezaevine tıktığı, 28 Şubat mağduru ve KOLON KANSERİ olan Şeyhmus Alpsoy'a kullanılamıyor mu?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir