• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Dijital para ve teknolojisi ile ilgili her şey bu çalıştayda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

TÜBİTAK BİLGEM Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü Blokzincir Araştırma Laboratuvarı tarafından düzenlenen 1. Ulusal Blokzincir Çalıştayı 2-3 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara`da gerçekleştirilecek. Çalıştayda blokzincir teknolojisi üzerine farklı alanlarda çalışmalar yapan araştırmacıların bir araya gelmesi amaçlanıyor.

BLOKZİNCİR (BLOCKCHAİN) TEKNOLOJİSİ

Blokzincir (blockchain/veri bloklarından oluşan bir zincir), Bitcoin gibi dijital para birimlerinin altında yatan teknoloji. Blokzincir değerli varlıkların (örneğin para, hisse senedi, değerli belgeler) internet üzerinden güvenli bir şekilde transferine olanak sağlayan, tek merkezde toplanmayan dağıtık bir veritabanı olarak tanımlanabilir. Örneğin e-ticarette para transferleri bankalar üzerinden yapılır. Blokzincir teknolojisi ise para gibi değerli varlıkların, bankalar gibi büyük aracılara ihtiyaç duyulmadan, herkesin doğrulama yapabildiği küresel bir "hesap defteri" üzerinden kayıt altına alınmasına ve transfer edilmesine imkân sağlıyor.

GÜNCEL GELİŞMELERİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Çalıştayda Bitcoin ve diğer dijital paralar, blokzincir teknolojisinin gelecekteki uygulamaları, dijital paraların güvenlik ve mahremiyeti, akıllı kontratlar, sahtecilik ve finansal kriz önleme yöntemleri gibi blokzincir teknolojisi ile ilgili farklı konular ele alınacak.

Blokzincir teknolojisi hakkında güncel gelişmeleri takip edebileceğiniz çalıştay hakkında ayrıntılı bilgiye http://blokzincir.tubitak.gov.tr/bc-calistay/index.html adresinden ulaşabilirsiniz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir