• DOLAR 32.446
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2479.506
  • ...
Nusaybin`de Kutlu Doğum`a Büyük İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Düşünce - Der tarafından organize edilen Kutlu Doğum programı Hükümet Konağı Bulvarında düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle yapılan açılıştan sonra konuşan Molla Abdulbari Çelik, Peygamber davasının çok büyük bir dava olduğunu belirterek "Bu dava Mübarek bir davadır. Cennet yolu davasıdır" dedi.
 
Peygamberin davetinin sadece Mekke ve Medine halkına olmadığını ifade eden Çelik; "davet tüm halklara bir davettir. Ya Resulallah senin davana kurban olacağız. Biz bu davayı havada bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
 
Şehitler Diyarı Nusaybin`e Selam Olsun
Molla Abdulbari Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ya Resulallah Şehit İbrahim Xoca küfrün putlarını Nusaybin`de yıktı ve davana sahip çıktı. Diyarların nuru ve ışığı Amed`ten Botan`a kadar şehit Muhammed Ata ile davana sahip çıktık. Şehit Vahdettin, Şehit Rüstem, Şehit Küçük Ali, Şehit Halil ve Nazım davana sahip çıkıp davanı omuzladılar" şeklinde konuştu.
 
Peygamberin Doğduğu Gün Müslümanların Bayramıdır
Programda bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek ise; "Şüphesiz ki, Müslümanların hayatında farklı bayramlar vardır. Tıpkı Ramazan ve Kurban Bayramı gibi. Aynı şekilde bu değerli bayramlardan bir tanesi de Peygamberimizin dünyaya teşrif buyurduğu gündür. Yani Peygamberin kutlu doğum günüdür" şeklinde konuştu.
 
Konuşmalardan sonra Mevlit ve ilahiler okundu. Programa katılan çok sayıda kişinin ilahiler eşliğinde halay çektiği görüldü.
 
Daha önce başlatılan salavat kampanyası çerçevesinde çekilen 16 milyon 500 bin salavat, 100 hatim, bin Ya-Sin bütün peygamberlerin ruhuna teslim edildi.
 
Programı Molla Abdulbari Çelik hocanın okuduğu dua ile son buldu.

(Halil Akbalık - İLKHA)- Nusaybinim.com
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir